ЛАЖИ БЛИЖЊЕГ СВОГА

Није лепо, ни научно, ни хришћански, ни човечански, ни демократски, нит је храброст лагати ближњег свог. Тако су нас наши преци, мудри Срби, васпитавали. Сад дође доба да уместо Љуби ближњег свога завлада Лажи ближњег свога! Више се исплати

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

ПО УСТАВУ ИЛИ НЕ? Корона је прошла ал’ није отишла, рече Светска заразна организација, скраћено СЗО. У држави Србији ванредно стање је укинуто, али су на снази и даље ванредне мере. Одстојање мора да се држи; руке и даље ваља прати. О купању сами одлучујемо, у складу са сопственим навикама. Евроунијатски комесари нису још постигли сагласност о питању купања. Можда ће и то бити једно од поглавља за пријем у распадајућу организацију. Што би рекао почивши Лујо Радовановић из села Вича у Драгачеву: „Тачно је да сам паметан, али то не значи да ми је свака туђа глупост разумљива.“
Ових дана се воде расправе да ли је ванредно стање уведено по Уставу или није. Народни посланици, поједини захтевају, а неки само очекују да се о питању уставности изјасни Уставни суд државе Србије. Одлука суда би зауставила даљу полемику, која иначе више и нема смисла, али би бар јавност видела да Уставни суд самопрегорно ради. Уједно, могао би суд, док заседа о питању ванредног стања, да на дневни ред стави и питање уставности географског положаја државе Србије. На ком делу Балканског полуострва се Србија данас налази? Могуће је да су заборавили научено у школи, бар они који су школу похађали, али за време гостовања интернационалног циркуса „Короне“ редовно су сви преко телевизијских екрана могли пратити школске часове и научити да се држава Србија никако не може налазити на „западном Балкану“.

СВИ ЋУТЕ Десетину пута сам наводио границе Балканског полуострва, објашњавао, молио, кумио власт, опозицију, народне посланике, академике, професоре са Географског факултета, научне раднике из Института који носи име Јована Цвијића да се јавно огласе и кажу да је најобичнија лаж да се Србија налази на западном делу Балканског полуострва, тзв. „западном Балкану“. Сви ћуте.
Није лепо, ни научно, ни хришћански, ни човечански, ни демократски, нит је храброст лагати ближњег свог. Тако су нас наши преци, мудри Срби, васпитавали. Сад дође доба да уместо Љуби ближњег свога завлада Лажи ближњег свога! Више се исплати.
Да се подсетимо неколико лажи које су колале телевизијским, новинским и интернет просторима од прошлог, априлског броја „Печата“ до данашњег.
Лаж број један: Умро Ким Џонг Ун. Богу хвала, председник Демократске Народне Републике Кореје је жив. Живи су и они који су лаж измислили и није их срамота.
Лаж број два: Никола Тесла је Хрват. Чињеница да је Тесла рођен у селу Смиљану, од мајке Георгине и оца Милутина, православног свештеника, за евроунијатског комесара није важна. Његова се мора поштовати, као што се некад морала поштовати наредба комунистичког комесара, да Бога нема. Бога има, а комунистичког комесара више нема. Неће дуже трајати ни овај евроунијатски комесар.

СТУДИО ЗА ШИРЕЊЕ ЛАЖИ Могле би се лажи унедоглед набрајати. Присетите се неких и сами. Ваља да сви упамтимо да је лаж о Србима историјска константа која се у мање-више неизмењеном облику стално понавља од стране некад Аустријског царства, затим Берлина, повремено из Лондона и без престанка из Ватикана.
Данас, отворени студио за ширење лажи је Брисел и његови комесари са службеним агентима, додуше, још увек у цивилним оделима. НАТО злочинци плаше свет Русијом и Кином, које једине, одмах и без икаквих услова, Србији пружише помоћ, што увреди евроунијате и домаће пришипетље, стипендисте невалидног сектора, те се окомише на власт у држави Србији и на сам народ што су помоћ прихватили, и лично излазили пред драге пријатеље који су помоћ слали. Захвални смо оним који нам помоћ пружише, уместо да хвалимо оне који нам помоћ ускратише. Стварно треба да нас буде срамота.
Без страха, драге сестре Српкиње и браћо Срби. Давно је записано у српским пословицама: Лаж истини врата отвара!
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића. Не заборавимо мученике Милана Мартића и генерала Павковића. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Памтимо страдање и клање српског дечака Слободана Стојановића. Будимо уз Арно Гујона. Помозимо Србима који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Све ће добро бити. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *