УДРУЖЕНИ У БОРБИ ЗА ВЕЋИ НАТАЛИТЕТ

„Дунав осигурање“, „Дунав ауто“ и Банка „Поштанска штедионица“ партнери пројекта „Цене минус за 3 плус“

Са циљем да подстакне развој демографске политике и повећање наталитета, Покрет за децу ТРИ ПЛУС осмислио је пројекат „Поносна картица 2020“ за подршку породицама с троје и више деце. У борби против беле куге, Поносну картицу су међу првима подржали „Дунав осигурање“ и „Дунав ауто“, као и Банка „Поштанска штедионица“.
Поносна картица је потрошачка картица намењена породицама с троје или више деце а омогућава попуст приликом куповине у малопродајним објектима компанија које су партнери пројекта.
Владица Гавриловић, оснивач и директор Покрета за децу ТРИ ПЛУС, на заједничкој конференцији за медије (одржана 12. фебруара) захвалио је Компанији „Дунав осигурање“, „Дунав ауту“ и Банци „Поштанска штедионица“ на пруженој подршци и позвао друге компаније да се прикључе.
„Породице са троје и више деце заслужују да им на овај начин захвалимо што су Србији омогућили будућност. Компаније које данас свечано приступају пројекту ’Цена минус за три плус’ јасан су сигнал да држава пружа подршку и охрабрује породице са троје и више деце и шаље им поруку да нису саме, а младим родитељима шаље охрабрење да проширују своје породице. Пројекат картице 3+ спровођен је у многим земљама још много раније (Француска, Немачка, Русија), као и у земљама окружења (Хрватска), где је од 2014. године присутна ’Обитељска картица 3+’, али до овога нивоа нису дошле. Чланови Покрета за децу ТРИ ПЛУС нису одустајали и показали су да снови могу постати реалност ако у њих верујете“, рекао је Гавриловић.

Поводом прикључивања пројекту, члан Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“ Милош Милановић нагласио је да Поносна картица подржава и циљеве дефинисане стратегијом друштвено одговорног пословања Компаније. „Дунав осигурање“ и Банка „Поштанска штедионица“ започеле су прошле године сарадњу са Покретом ТРИ ПЛУС пружајући финансијску подршку бројним породицама у Србији, а Компанија „Дунав“ је до сада подржавала и проширење породица и развој наталитета кроз помоћ новорођеним бебама својих запослених.
„У жељи да сваки дом, а посебно онај у коме одраста троје или више деце, представља безбрижну породичну оазу, свим корисницима Поносне картице ’Дунав осигурање’ обезбедиће 10% попуста на премију комбинованог осигурања домаћинства у оквиру пакета ’чувар куће’“, рекао је Милановић.
Корисници Поносне картице ће, захваљујући „Дунав ауту“, имати право и на 20% попуста приликом редовног техничког прегледа у њиховим објектима. Андрија Вујичић, директор „Дунав аута“, изјавио је да је, као отац троје деце, свестан важности овог пројекта.
Финансијске олакшице корисницима Поносне картице обезбедиће и Банка „Поштанска штедионица“, као једна од најстаријих финансијских институција у земљи, с традицијом дугом готово читав век.
„Банка ’Поштанска штедионица’ као друштвено одговорна институција прикључила се пројекту ’Поносна картица – Цена минус за 3+’ и припремила бројне погодности за чланове Покрета ТРИ ПЛУС, власнике поносне картице, који ће производе и услуге Банке моћи да користе под повољним условима“, истакао је Александар Чортан, члан Извршног одбора Банке „Поштанска штедионица“.
Покрет за децу ТРИ ПЛУС настао је 2017. године са циљем подстицања наталитета и подршке породицама с више деце. Поносна картица покренута је 2019. године, а данас је доступна у 20 општина широм Србије. Подаци говоре да је неопходно да бар 45% породица у Србији има троје деце како бисмо број становника Србије одржали на данашњем нивоу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *