Ђукановићев рулет

Зашто је постмодерни диктатор Црне Горе повукао потез за који је претпостављао да је за њега врло ризичан?

Мило Ђукановић је – будимо искрени шта год о њему мислили – врло лукав и делотворан политичар. Да није тако, не би већ скоро 30 година жарио и палио Црном Гором, те имао запажену регионалну улогу. О гомилању огромног богатства и стварању политичко-криминалне империје која умногоме контролише и Србију да за сада шире не говоримо. Битно је рећи да то све не би постигао да није успешна копија Ал Капонеа или неког њему сличног.

КРУГОВИ ПРАГМАТИЗМА У позадини његових потеза који на први поглед делују искрено емотивно или на неки други начин одступају од хладног рачуна којим се пословично води, увек се налази нека скривена крајње рационална калкулација у прилог које промишљено, одлучно и сурово делује. Ту се ради о унутрашњем кругу прагматизма који се одмах не препознаје.
Ђукановић мисли само о себи и свом породичном клану. Небитни су му нација, држава, вера. Но и Мило направи грешку. Како наш народ каже: „Крчаг иде на воду док се не разбије.“ Тако, по правилу, на крају прођу и криминогени играчи за које људи помисле да су недодирљиви. Али пре него што се позабавимо Ђукановићевим све ближим политичким крајем, да направимо малу ретроспективу како бисмо боље схватили смисао његовог курса крајности у било ком смеру, те обрта с тим повезаних.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. kao I svaka prodata politicka kurva tako I dzukelic milo prodao veru za veceru I to na majami…nebi on to uradio
    da nema podrsku iz srbije kao sto je imao njegov predhodnik knjaz nikola,crnja goro zemljo mila ti si bila knezevina pa si bila carevina a sada si da ti p…m…..kriminalni raj…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *