Јубиларни, XX Међународни мини баскет фестивал «Рајко Жижић» на Београдском сајму, уз подршку НИС-а

Јубиларни, XX Међународни мини баскет фестивал «Рајко Жижић» одржава се у хали број 3 Београдског сајма, од четвртка, 23. јануара, до недеље, 26. јануара 2020. године. Фестивал је организовало Удружење Mини баскет Србија при Кошаркашком савезу Србије, под генералним покровитељством компаније НИС.

Мини баскет фестивал «Рајко Жижић» ове године обележава значајан јубилеј – двадесет година постојања. Током овог дугог временског периода, фестивал је прерастао у традицију, којом се чува сећање на нашег кошаркашког великана и окупљају будуће звезде српске и светске кошарке. Самим тим, не изненађује чињеница да на фестивалу учествује преко 250 екипа и више од 2500 деце из Србије и региона, подељених у четири старосне категорије: 2009. и млађи, 2010. и млађи, 2011. и млађи, и 2012. и млађи.

Надметање, забава и навијачка атмосфера употпуњени су доласком кошаркаша кадетског тима КК „Партизан НИС“, који су учествовали у показном тренингу са својим спортским наследницима. Тренингу је присуствовао и Лука Тарлаћ, као члан и јуниорског и сениорског тима КК „Партизан НИС“ и  Никола Радовановић, као најталентованији играч клуба.

За време фестивала организован је и семинар за тренере под називом „Од минибаскета до кошарке“, као и предавања за узрасне категорије рада са најмлађима. Осим тога, Црвени крст Србије и УНИТАС организација, која се бави борбом против трговине људима и децом, држе радионице током трајања фестивала, чиме он, осим такмичарског, добија и едукативни карактер.

Мини баскет фестивал «Рајко Жижић» носи јасну поруку најмлађима да су у овом спорту сви победници и да је фер-плеј најбитнији део игре, тако да ће на крају турнира свим учесницима бити додељене медаље, док ће сваки тим добити пехар.

Свечано отварање фестивала заказано је за суботу, 25. јануара, 2020. године, у 12 часова.

 Додатна информација:

Компанија НИС, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, већ девет година заредом пружа подршку организацији пројекта „Мини баскет Србија“ и одржавању мини баскет турнира широм наше земље. У складу са слоганом „Будућност на делу“, НИС константно улаже у развој спорта и младих талената, промовише спортски дух и здрав начин живота. НИС је вишегодишњи партнер и Кошаркашког савеза Србије и кошаркашког клуба „Партизан НИС“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *