За све новорођене бебе у оквиру MK Group система девет милиона динара

Све запослене који су у овој години постали родитељи, компанија MK Group финансијски је наградила у оквиру традиционалне акције „Подршка породици“. За 165 породица које су у 2019. добиле децу издвојено је девет милиона динара. У протекле три године, у оквиру акције подршке породицама, сумом од 26 милиона динара награђено је више од 400 породица и више од 860 деце у оквиру MK Group, чиме ова компанија јасно истиче значај неговања породичних вредности.

Новчане чекове запосленима на свечаности у хотелу „Шератон“ уручио је Александар Костић, потпредседник компаније, а свечаности су присуствовали и запослени из земаља региона у којем MK Group послује. За најмлађе чланове породица запослених у хотелу је организован посебан програм.

Потпредседник MK Group Александар Костић и Миодраг Костић, председник MK Group

„Није мала ствар да компанија у једној години постане богатија за 165 новорођених беба. Веома сам поносан на ову чињеницу, али и на податак да чак 32 породице спадају у категорију породица са троје или више деце“, изјавио је Александар Костић, потпредседник компаније MK Group, и додао „као одговоран послодавац, трудимо се да константно бринемо о својим запосленима, али и стопи наталитета наше земље. Посвећени смо креирању радног окружења у којем наши запослени могу да испуне професионалне амбиције, али и да се остваре на приватном плану“.
Колико ова акција значи родитељима истакла је Јована Додер, запослена у MK Group: „Једна од најлепших улога у животу је улога родитеља. Драго ми је што сам део система који афирмише породичне вредности и на овај начин показује да брине о запосленима. Окупљање у хотелу ’Шератон’ овим поводом је заиста лепа иницијатива, а поред колегиница и колега из Србије, придружили су се и запослени из компанија из Словеније, Хрватске и Црне Горе, које припадају MK Group систему.“
Председник Привредне коморе Марко Чадеж истакао је да вредност друштвено одговорног пројекта „Подршка породици“ није само у значајном новцу који МК Група издваја као подстицај запосленима да се остваре као родитељи и увећају своје породице. „Највећа вредност ове активности МК Групе је у изграђеном здравом, према породици пријатељском радном окружењу, које запосленима омогућава да ускладе породичне и пословне обавезе, да буду и добри родитељи, посвећени својој деци, и задовољни, мотивисани, лојални и вредни радници, доприносећи компанијском успеху и ефикасном, продуктивном и профитабилном пословању. То се односи како на Србију, тако и на Словенију, Хрватску и Црну Гору, где МК Група, као лидер у региону, има своје компаније“, рекао је Чадеж.
Активности MK Group на подршци родитељству похвалила је и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. Она је истакла да не изненађује чињеница да је управо МК Група један од добитника награде Привредне коморе Србије „Пријатељ породице“ у категорији великих предузећа.
Као једна од најснажнијих регионалних групација, која послује у домену аграра, финансија и туризма, компанија MK Group настоји да пружи адекватан допринос и подршку запосленима у систему како би помогла у подизању стопе наталитета, а својим примером подстакла и друге компаније да препознају ову важну тему у друштву и развију своје системе подршке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *