За све новорођене бебе у оквиру MK Group система девет милиона динара

Све запослене који су у овој години постали родитељи, компанија MK Group финансијски је наградила у оквиру традиционалне акције „Подршка породици“. За 165 породица које су у 2019. добиле децу издвојено је девет милиона динара. У протекле три године, у оквиру акције подршке породицама, сумом од 26 милиона динара награђено је више од 400 породица и више од 860 деце у оквиру MK Group, чиме ова компанија јасно истиче значај неговања породичних вредности.

Новчане чекове запосленима на свечаности у хотелу „Шератон“ уручио је Александар Костић, потпредседник компаније, а свечаности су присуствовали и запослени из земаља региона у којем MK Group послује. За најмлађе чланове породица запослених у хотелу је организован посебан програм.

Потпредседник MK Group Александар Костић и Миодраг Костић, председник MK Group

„Није мала ствар да компанија у једној години постане богатија за 165 новорођених беба. Веома сам поносан на ову чињеницу, али и на податак да чак 32 породице спадају у категорију породица са троје или више деце“, изјавио је Александар Костић, потпредседник компаније MK Group, и додао „као одговоран послодавац, трудимо се да константно бринемо о својим запосленима, али и стопи наталитета наше земље. Посвећени смо креирању радног окружења у којем наши запослени могу да испуне професионалне амбиције, али и да се остваре на приватном плану“.
Колико ова акција значи родитељима истакла је Јована Додер, запослена у MK Group: „Једна од најлепших улога у животу је улога родитеља. Драго ми је што сам део система који афирмише породичне вредности и на овај начин показује да брине о запосленима. Окупљање у хотелу ’Шератон’ овим поводом је заиста лепа иницијатива, а поред колегиница и колега из Србије, придружили су се и запослени из компанија из Словеније, Хрватске и Црне Горе, које припадају MK Group систему.“
Председник Привредне коморе Марко Чадеж истакао је да вредност друштвено одговорног пројекта „Подршка породици“ није само у значајном новцу који МК Група издваја као подстицај запосленима да се остваре као родитељи и увећају своје породице. „Највећа вредност ове активности МК Групе је у изграђеном здравом, према породици пријатељском радном окружењу, које запосленима омогућава да ускладе породичне и пословне обавезе, да буду и добри родитељи, посвећени својој деци, и задовољни, мотивисани, лојални и вредни радници, доприносећи компанијском успеху и ефикасном, продуктивном и профитабилном пословању. То се односи како на Србију, тако и на Словенију, Хрватску и Црну Гору, где МК Група, као лидер у региону, има своје компаније“, рекао је Чадеж.
Активности MK Group на подршци родитељству похвалила је и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. Она је истакла да не изненађује чињеница да је управо МК Група један од добитника награде Привредне коморе Србије „Пријатељ породице“ у категорији великих предузећа.
Као једна од најснажнијих регионалних групација, која послује у домену аграра, финансија и туризма, компанија MK Group настоји да пружи адекватан допринос и подршку запосленима у систему како би помогла у подизању стопе наталитета, а својим примером подстакла и друге компаније да препознају ову важну тему у друштву и развију своје системе подршке.

Један коментар

  1. unutrašnji dijalog

    Demografskom politikom protiv bele kuge
    Negovanje porodičnih vrednosti

    Компанија МК ГРОУП је веома јака и распространјена својом делатношћу, да има могућност и изашла је у сусрет својим радницима да их награди, финансира подстицај радјанја и проширенје нјихових породица (породичне вредности). То је порука и за друга предузећа и компаније да следе пример.
    ИПАК, ово је у оквиру традиционалне акције “подршка породици” – самоиницијативног карактера, можда у оквиру наговештаваних-планираних “Пилот пројеката” од стране владе. Где је

    СИСТЕМСКО РЕШЕНЈЕ за целу Србију? Такво решенје је планирано кроз ДЕМОГРАФСКИ САВЕТ за финансијски подстицај радјанја против беле куге (председник Савета Александар Вучић). Шта би то подразумевало: Рамномеран подстицај радјанја у свим деловима Србије где је наталитет у “минусу”, а истовремено се постиже цилј рамномерног-географског населјаванја на целој територији Србије, првенствено села. Мере-решенје које је предузето од стране демографског Савета нису адекватне и контрадикторне системском решенје, јер се већински финансирају породице са надпросечним-енормним наталитетом, а најманје добијају Срби-српски нарог код кога влада бела куга. На пример, решенје:

    ДЕЧЈИ ДОДАТАК: … за 3 дете 12.000. дин сваки месец, за 4 дете 18.000., за 5 дете 18.000. дин. (то иде у прилог Албанцима, Ромима, Бошнјацима, муслиманима… који имају висок наталитет, а код Срба бела куга? Зашто није објавлјен конкурс за демографско решенје – да и народ да свој предлог? Него је, рекао бих, диктаторски наметнуто решенје. Породичне вредности су исте како у Београду тако и широм Србије. Ја сам упознат, дуго анализирао, и убедјен сам да је најадекватније и најдугороније следеће…
    без обзира на
    СИСТЕМСКО демографско решенје за целу Србију на два нивоа: ДРЖАВНО решенје за све новоформиране брачне парове без обзира на националност, манјинску припадност: Срби, Маджари, Албанци, Роми, Бошнјаци…), и интерни СРПСКИ ФОНД против беле куге (за Србе).

    ДРЖАВНО демографско решенје: Системско за целу Србију, за природно одржаванје наталитета ( КРИТЕРИЈУМ: По брачном пару (сваки брачни пар добија исто: Српски, Албански, Ромски, Бошнјачки, Маджарски брачни пар… РАМНОПРАВНОСТ), а не по броју деце, лимитиран Дечји додатак: за једно дете на пример 7.000. дин. сваки месец, за друго дете 7.000. = 14.000. дин. добија брачни пар – ЛИМИТ (ништа више – ништа манје).
    СРПСКИ ФОНД – ИНТЕРНИ – против беле куге (независно од државног фонда), у координацији са Српском Православном црквом, Дијаспором, правним и приватним лицима, симболичним и доброволјним прилозима градјана (сиромашни ослободјени): Да се сваком родјеном српском детету додели српској породици додатни износ Дечјег Додатка (који се одреди)??:

    ОБРАЗЛОЖЕНЈЕ: У шире окруженје (тако је у целој Србији) има много старијих “српских” момака и девојка који прелазе 30-35-40-ту годину, не жене се, не удају, и они редји који заснују брак, одлучују се за једно, редје двоје деце, врло ретко троје и више деце. Зато је неадекватно, контрадикторно и против интереса Српске нације демографско решенје од Савета за демографију које стимулира енорман наталитет – а дестимулира белу кугу. Са таквом деструктивним политиком за 50-100 год. у многим деловима Србије Срби ће бити манјина? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *