Почетна / Друштво / Шта је озарило (и преварило) наше НАТО лобисте

Шта је озарило (и преварило) наше НАТО лобисте

Потврдило се да је први услов за успешно потчињавање Србије то да се прекину њене пријатељске и пословне везе с Русијом: Сусрет Владимира Путина и Александра Вучића
у Сочију

НОВИ ИЗАЗОВИ ОДБРАНЕ НЕЗАВИСНОСТИ СРБИЈЕ

У току је још један покушај кидања наших чврстих веза с Русијом, пре свега врло успешне војне сарадње, а на том трагу се тенденциозно тумаче и изјаве председника Србије којима се циљано учитавају неистинита значења

Посета председника Александра Вучића Русији изазвала је праву олују на међународној и унутрашњој политичкој сцени. Наша независност поново је на испиту и ко зна до када ће бити. У овом тренутку Србија мора да брани право независне државе да купује оружје које је најефикасније за њену одбрану од онога ко нуди најбољи квалитет у односу на цену. „Пријатељски“ савети и „добронамерне“ препоруке да пазимо шта радимо поново долазе са Запада, најпре из САД. Навикли смо на то, али овога пута све то полако прелази у отворене претње и уцене, с паничним упозорењем да се уразумимо јер нас у супротном чека катастрофа. Као симбол те катастрофе све чешће се спомињу санкције.
Наравно да је јасно о чему се ради: у питању је још један покушај кидања наших чврстих веза с Русијом, и пре свега врло успешне војне сарадње. Та сарадња је ојачала ваздушну компоненту наше војске, што је најскупљи део јачања одбране, и унапредила ударну и маневарску способност Копнене војске. Моћници са Запада су схватили да тај тренд хитно морају да зауставе ако желе да потчине Србију јер је динамика унапређења ВС и њих изненадила. Сада траже најбољи начин како то да ураде, а актуелни планови нису нимало наивни јер улазе у фазу прљавих специјалних операција у комбинацији с озбиљним притисцима и претњама. Тако постаје сасвим јасно ко представља праву опасност и препреку у очувању српске суштинске независности и војне неутралности. Запад не уважава чињеницу да је независност у Србији традиција и да овај чврсти став значи да нам је оружје и те како потребно, пре свега као фактор одвраћања (уз наду да никада нећемо бити приморани да га употребимо).

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Pa je l rekao Vucic da vise nece da kupuje oruzje iz Rusije zbog americkog pritiska. Zna se ko je nastancovao sve one silne afere bas jednu nedelju pre njegov put u Rusiju; a ne kazem da nisu istine, vec da Ameri istresaju prljav ves rezima (ima ga mnogo). Zauzvrat Vucic je razumeo poruku i pretnju, i u Rusiji nista nije uradio, nista nije dogorio, samo je dobio pusku kralja Milana Obrenovica. Da bas Milana, koji je izdao Rusiju i kompletno presao na stranu Austrije. Mislite da Putin ne zna ko je bio Milan Obrenovic? Simbolika je jasna.
    0    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *