НИС добитник Националне награде за волонтирање у категорији „Искорак године“

НИС је добитник Националне награде за волонтирање у категорији „Искорак године“ коју традиционално додељују Форум за одговорно пословање и Смарт колектив.

Ово признање припало је НИС-у за истакнути волонтерски допринос који је реализован кроз компанијски конкурс под називом „Улепшаj! Подучи! Обрадуј“. НИС је изабрао пет најбољих акција које су осмилили запослени, а такође их и реализовали, уређујући  просторије вртића у Сефкерину, двориште Удружења за лица са сметњама у развоју „Алтруист“ у Жабљу, ограду Школе „Милан Петровић“ у Новом Саду, присуствовали радионици у удружењу за лица са Дауновим синдромом у кафеу „Звуци срца“ у Београду и улепшали просторије ОШ „Раде Драинац“ у Београду. Волонтерима из нафтне компаније посебно је било драгоцено време које су посветили дружењу са децом и омладином из ових установа, као и из хуманитарне организације „Дечије срце“ .    

 

Реализација конкурса „Улепшај! Подучи! Обрадуј! је само део волонтерских пројеката које су запослени НИС-а реализовали ове године улажући време, знање и труд за добробит заједнице. Акцијама корпоративног волонтеризма, НИС мотивише своје запослене, подстиче их на ангажовање и развија осећај заједништва омогућавајући им да се укључе у активности које доприносе остваривању ширих друштвених циљева.

Свечана додела Националне награде за волонтирање организована је у оквиру међународне конференције о друштвено одговорном пословању – CSR форуму, а награду је у име НИС-а примила Милена Спасић, директор Сектора за друштвено одговорно пословање. Остали добитници награда су Coca Cola HBC Srbija за стратешки приступ корпоративном волонтеризму, удружење IDC Србија за најбољу краткорочну акцију и удружење „Чепом до осмеха“ за најбољу дугорочну акцију. Тамара Кларић и Богдан Стевановић из НУРДОР-а су добитници награде за волонтере године,  Центар за позитиван развој деце и омладине CEPOR-a, награде за волонтирање од стране удружења, јавних установа и институција, a компанија „Bosis“ награде за подстицај иницијативе у локалној заједници.     

Додатна информација:

НИС у складу са титулом једне од друштвено најодговорнијих домаћих компанија, изузетно велику пажњу посвећује филантропским активностима, као и развоју волонтеризма код запослених. То доказује чињеница да је 2018. године формално основан „Клуб волонтера НИС-а“ који окупља више од 450  запослених који се укључују у планирање, осмишљавање и реализацију волонтерских акција. До сада су реализоване бројне акције са фокусом на помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, уређење простора у дечијим болницама, као и заштити животне средине. Једна од најмасовнијих акција која је реализована је пружање подршке активностима Нурдора у акцији „Пружи корак“ у којој је учествовало више од 300 запослених НИС-а из читаве Србије, а чији циљ је био прикупљање средстава за изградњу нове Родитељске куће у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *