НА АМЕРИЧКОЈ ЦРНОЈ ЛИСТИ

САНКЦИЈЕ ЗА СРПСКЕ ТРГОВЦЕ ОРУЖЈЕМ

Потез америчке администрације, која сваки час уводи санкције против некога и нечега диљем света, не би за нас био посебно интересантан да се на управо усвојеном списку не налазе и имена сарадника једног Србина који се у последње време често помиње и у самој Србији у вези са разним аферама с трговином оружјем. Ради се о Слободану Тешићу, власнику компаније Partisan tech

Америчко министарство финансија је у понедељак, 9. децембра, на Светски дан борбе против корупције, саопштило да је на америчку „црну листу“ – списак људи и компанија под санкцијама Сједињених Држава – стављено више личности и фирми из Србије које се баве трговином оружјем и које су оптужене за корупцију. У саопштењу Министарства финансија САД, насловљеном са „Казнене санкције за корупцију и мреже материјалне подршке“, наводи се да је Канцеларија за контролу страних добара Министарства финансија повукла потез против „корумпираних чинилаца и њихових мрежа широм бројних држава Европе, Азије и Латинске Америке“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Kada SAD navode … zbog “korupcije, ugrožavanja ljudskih prava i međunarodne bezbednosti”, to postaje otužno da ne kažem smešno. Srpska namenska industrija i naš izvoz tih proizvoda (SDPR i privatne firme) su za SAD, u finansijskom smislu, daleko od zabrinjevajućeg za SAD. Nešto drugo je u pitanju. Ako se okrenemo SAD (time i NATO-u), zatvorili bi Srpsku namensku industriju. Izvoz tih proizvoda (roba kao i svaka druga) za Srbiju je značajna stavka. Ko atakuje na to, ne želi nam dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *