Почетна / Наша тема / Дуги пипци снајпер политике

Дуги пипци снајпер политике

Атентат у „Краун плази“

Не треба сумњати да ће се неуспели београдски атентат у Црној Гори одразити као непредвидиви политички рикошет с далекосежним последицама на ионако узаврелој друштвеној и политичкој сцени братске нам републике

Да ли га је спасла судбина или нешто друго, тек, црногорски бизнисмен Миодраг Дака Даковић преживео је атентат у познатом београдском хотелу „Краун плаза“ и прошао само с лакшом повредом руке. Сама реч атентат, везана за овај случај, прошла је кроз све медије, наговештавајући на тај начин политички контекст снајперског пуцња на Црногорца усред Београда, јер Давидовић је познат и као велики противник режима Мила Ђукановића, председника Црне Горе, због чега је својевремено и напустио Црну Гору.
Бизарност овог случаја појачава и коинциденција да се у тренутку напада на црногорског бизнисмена у „Краун плази“ затекао и нови амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић, како су незванично сазнале „Новости“.

ПУЦАЊ С ПАРКИНГА На Давидовића, црногорског држављанина и успешног бизнисмена, пуцано је из снајперске пушке у вечерњим сатима 10. децембра, док се налазио у друштву владике Српске православне цркве, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија. Напад се догодио на првом спрату хотела, у бизнис клубу, а атентатор је пуцао с неких шездесетак метара удаљености, с хотелског паркинга. Метак је прошао кроз троструко стакло и Давидовића погодио у руку, а рикошети од столице озледили су лице владике Јоаникија.
Прве индиције полицијске истраге говоре да је, највероватније, снајпериста имао помагача у хотелу. Тај неко је морао да дојави место и време када је Давидовић дошао у ресторан, као и где је сео. Упућени наводе да је црногорски бизнисмен увек био за истим столом. Организатори су на све рачунали, осим, изгледа, на (троструку) дебљину стакла и, вероватно, његов утицаја на путању метка.
После извесног времена, неколико километара даље, у Улици омладинских бригада код броја 104 пронађен је запаљени аутомобил, чији је нестанак пре извесног времена пријављен у Краљеву, и у њему пушка с оптичким нишаном. То је до сада познато, а све остало су спекулације и нагађања јер истрага је тек почела.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *