Мефисто Хашког трибунала

Џефри Најс под истрагом

Некадашњи тужилац Хашког трибунала толико је штете и јада нанео Србима да им никаква казна за њега не би, у случају да до ње уопште дође, могла бити сатисфакција

Оно што је одавно било познато – да се у Хашком трибуналу правда купује – све више добија и своје материјалне потврде и доказе. Испоставиће се да су најпознатије „правне звезде“ Трибунала, у ствари, најобичнији плаћеници и пробисвети, који су издали струку и под ноге бацили заклетву богињи Јустицији. Још приликом његовог оснивања говорило се „чије паре, тога и музика“. Све се сводило на извор финансирања а водећи је била Америка, која је била главни иницијатор оснивања суда да би се Срби окривили за рат, а њихови лидери процесуирали и казнили.
Ако се кроз финансирање јасно видео наведени циљ, јер САД су биле главни „донатор“, преко фонда Уједињених нација, затим Саудијска Арабија (прекинула финансирање када су се на суду почели појављивати и окривљени муслимани), Фондација „Рокфелер“, Отворено друштво Џорџа Сороша и други, онда се кроз деловање и понашање јуристичких могула Трибунала уочава и остварење тог циља. Нарочито тужилаца и њихове нескривене тежње да превасходно истрагу и касније оптужбе усмеравају према Србима.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *