Ка новој Јалти за спас света

У Београду је представљена књига „Хибридни рат, теорија и пракса“ руског академика Игора Николајевича Панарина. Аутор је том приликом нагласио уверење да је могуће да ће се „нова Јалта“ догодити 2020. године, „када ће доћи до сусрета Путина, Трампа и Си Ђинпинга, који би могао да се догоди у Београду“

Књига „Хибридни рат: теорија и пракса“ руског академика и стручњака за информациони рат проф. др Игора Николајевича Панарина, који важи за једног од два најпризнатија светска аналитичара глобалне економије и геополитике 21. века, представљена је протеклог петка у Дому Војске Србије. Аутора, према писању„Политике“, због прецизних савета руском руководству и непогрешивих прогноза у Москви зову Путиновим Макијавелијем, а Панарин сам за себе најрадије каже да је стратешки аналитичар. И то овај доктор политичких наука недвосмислено потврђује садржајем представљене књиге у којој објашњава генезу терминолошки новог, али у историји много пута испољеног и практикованог феномена названог „хибридни рат“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

ПРЕЛОМНА ТАЧКА

Русија и Србија су имале огромне жртве управо због деловања тајних масонских служби. Та опасност постоји и данас. Путин је за 20 година учинио изузетан скок и довео Русију на лидерску позицију у свету. Један сам од ретких у Русији који је прогнозирао Трампову победу. Трамп је патриота, и настоји да врати духовне вредности у Америку. Бори се против глобалиста, а то су лондонски банкари. Иза договора који је постигнут у Сочију између Путина и Ердогана о Сирији, по мом дубоком уверењу стоји и Трамп. Али опасност је у мејнстрим мишљењу које се формира под управом Лондона који контролише све медијске гиганте, закључује Игор Панарин.

ЗАХВАЛНОСТ МИНИСТРУ

Наш напор да књигу и ставове професора Панарина посвећене хибридним операцијама прошлости и будућности приближимо стручњацима из безбедносног сектора, државног апарата, академској јавности и најширој публици у циљу сагледавања свих претњи и угрожавања безбедности наше земље како би се ефикасније заштитили и обезбедили просперитет Републике Србије у актуелном безбедносном окружењу био би узалудан да у томе од самог почетка нисмо имали безрезервну подршку министра одбране Републике Србије Александра Вулина, коме захваљујем што препознаје вредности, што верује у припаднике система одбране, нагласила је Елизабета Ристановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *