Свечано отворен четврти Позоришни Кустендорф уз подршку НИС-а

Представом Југословенског драмског позоришта „Зашто је полудео господин Р.“ свечано је отворен Позоришни Кустендорф, који се четврту годину заредом одржава уз подршку компаније НИС. Овогодишњи фестивал се одржава под слоганом „Друштво спектакла“ и за циљ има да одгонетне улогу позоришта у савременом друштву.  

Првог дана  фестивала, у такмичарском програму су се представиле Академија уметности у Новом Саду, са представом „Кисеоник“ Ивана Вирипајева и Факултет драмских уметности из Београда са комадом „Џорџ Каплан“, Фредерика Зонтага, док ће се сутра надметати, Филмска академија из Лођа, Пољска, са комадом „Цена живота“, добитнице Пулицерове награде, Мартине Мајок и Државна позоришна академија из Јарославља, Русија, одиграће „Чехов.некст“ (Čehov.next).

Жири који ће одлучивати о добитницима „Златног листа“ у четири категорије: најбоља представа, најбоља режија, најбоља глумица и најбољи глумац, чине Јована Стоиљковић, глумица, Јелена Мијовић, драматург и Вељко Мићуновић, редитељ.

Другог фестивалског дана, студенти ће имати прилике да присуствују панелу на тему „Позориште у друштву спектакла“, којом ће модерирати оснивач фестивала и наш познати редитељ Емир Кустурица.

Фестивал, који траје до 26. октобра, затвориће представа „Моје дете“ Стојана Срдића, које ће извести реномирано Београдско драмско позориште.

Компанија НИС је четврту годину заредом генерални спонзор Позоришног Кустендорфа. Пружање подршке пројектима из области културе, науке и образовања, са посебним акцентом на развој младих талената, један је од стратешких циљева компаније НИС, који се реализују под слоганом „Будућност на делу“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *