Између две Немачке

Да ли је то амбасадор Русије у Србији Александар Боцан – Харченко управо поручио да је сваки план Запада за Косово и Метохију унапред осуђен на неуспех?

Има нечега уистину жалосног када се српској јавности, као да већ није сасвим довољно слуђена, као благотворни рецепт понуде решења која су за њу лековита колико и терапија цијанидом. А нарочито је то случај с решењима која нам се подмећу перфидно, тако да се не види да су туђа таман колико не могу да буду наша.

„ДАНАС“ И ХАРАДИНАЈ Па нам тако дневник „Данас“, у коментару на насловној страни овог понедељка, ауторитативно поручује: „Извесно је да Косово треба да уђе у Интерпол, због степена криминалитета и бољег живота свих грађана те некадашње јужне српске покрајине – и Срба и Албанаца, подједнако.“
Споменута перфидност овог рецепта за решење проблема криминала и корупције на Косову и Метохији огледа се, наиме, у томе што нам га, безмало истим речима а о намерама да и не говоримо, нуди и Рамуш Харадинај: „Спречавање чланства Косова у Интерполу значи подржавање криминала. Чланство Косова у Интерполу значило би напредак у борби против корупције.“
Када заговорници поштовања људских права, каквима се „Данас“ представља, заговарају исто што и онај који је своју посвећеност људским правима демонстрирао тако што је елиминисао све сведоке својих злочина, нема много места сумњи да ту заправо и није реч о бризи за људска права угрожена корупцијом и криминалом – никада и није, то смо ваљда до сада схватили – већ је реч о кудикамо комплекснијој игри која, у овом нашем случају, треба да произведе решење које би било крајње једноставно само да је изводљиво. А то је легализација нелегалне косовске државности, у овом удруженом подухвату много озбиљнијих актера него што су то и Харадинај и они који у листу „Данас“ репродукују његове аргументе.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *