Велики успех младих физичара на Међународној олимпијади у Тел Авиву, уз подршку НИС-а

Две сребрне и три бронзане медаља за српске средњошколце

Свих пет средњошколаца из Србије, који су уз подршку компаније НИС учествовали на 50. Међународној олимпијади из физике, одржаној од 7-15. јула ове године у Тел Авиву, освојили су медаље и то две сребрне и три бронзане.

Сребрне медаље освојили су Алекса Милојевић из Математичке гимназије у Београду и Димитрије Павлов из Гимназије “Вук Караџић” у Лозници, док су бронзане медаље освојили Добрица Јовановић, Александар Станојчић и Богдан Рајков, сви из Математичке гимназије у Београду. Екипу Србије водили су доцент др Владан Павловић са Природно-математичког факултета у Нишу и професор др Божидар Николић са Физичког факултета у Београду.

На овогодишњој Међународној олимпијади из физике учествовало је 360 ученика из 78 земаља. Екипу Србије представљали су победници Српске физичке олимпијаде, чије је одржавање, као и одлазак тима на међународно такмичење, седму годину заредом подржала компанија НИС кроз свој програм „Енергија знања“. За седам година сарадње са стручним и научним друштвима, НИС је до сада подржао 38 српских и међународних олимпијада знања из природних наука, а са тих међународних такмичења српски олимпијци су до сада донели 82 медаље, од чега чак 33 медаље из физике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *