Почетна / Свет / Серија политичких убистава у САД

Серија политичких убистава у САД

Серија политичких убистава с почетка јуна ове године у САД, а за које амерички аналитичари кажу да су ликвидација сведока који би могли да оптуже Хилари Клинтон за педофилију и друга непочинства, потресла је Америку. Има и коментара да „дубока држава“ укалања људе који би могли да јој нанесу штету

Заменик начелника полиције Њујорка Стивен Силкс нађен је 5. јуна 2019. године у свом ауту с прострељеном главом. „Њујорк тајмс“ је написао да се ради о самоубиству, позивајући се на изворе у полицији, иако је полицијска управа јавно саопштила само одређене чињенице. Цитирамо: „Официр је нађен у седећем положају у свом ауту и прострелном раном у глави начињеном из ватреног оружја. Пренет је у болницу полицијским аутом где је касније проглашен мртвим.“ Познато је да је Силкс био маратонац и алпиниста. Верзија о самоубиству једног од најбољих полицијских официра Њујорка мало коме је деловала убедљиво, иако је Силкс два дана раније, после 38 година рада, предао захтев за пензионисање.

Потом је следећег дана нестао полицајац из одељења за убиства Џо Џозеф Калабрезе, који је требало да истражује Силксову смрт. Тело детектива је пронађено поред плаже Пламб. Калабрезе је радио у полицији 37 година. Према званичној верзији и он је извршио самоубиство. Остало је питање зашто би самоубица оставио ауто и пешачио по ужареном песку да би се убио.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *