Спортски центар у Пожаревцу добио нови терен уз подршку НИС-а

Стeфaн Дeспoтoвић, дирeктoр Дeпaртмaнa зa eкстeрнe кoмуникaциje у НИС-у

У жељи да подстакне развој спорта и промовише спортске вредности, компанија НИС је у оквиру програма “Заједници заједно” уложила 4 милиона динара за комплетну реконструкцију и опремање спортског терена у Пожаревцу.

Нови терен налази се у оквиру Спортског центра Пожаревц на стадиону малих спортова, поседује специјалну тартан подлогу и додатну спортску опрему која омогућава свим корисницима да на безбедан и професионалан начин играју рукомет, фудбал и тенис. Компанија НИС је препознала значај овог пројекта и подржала га у оквиру програма “Заједници заједно” желећи да допринесе развоју аматерског и професионалног спорта, али и промоцији здравог начина живота и правилног развоја младих.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе, компаније НИС, Спортског центра Пожревац и многобројне званице, а овом приликом НИС-у је уручена и специјална плакета Града Пожаревца и Спортског центра Пожаревац за допринос у оснаживању друштвених вредности и подршке развоју спорта.

Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације у НИС-у, изјавио је да је стратешко опредељење компаније НИС улагање у друштвено одговорне пројекте. „У пољу друштвене одговорности посебно место заузима програм „Заједници заједно“ који спроводимо више од једне деценије широм Србије. Драго нам је да је овим програмом обухваћен и град Пожаревац, а посебно смо  поносни када можемо да видимо резултате добре сарадње, подржимо пројекте који су окренути најмлађима и који ће остати будућим генерацијама. Желим да овај поклон НИС-а дуго траје, а са градом Пожаревцем настављамо добру сарадњу као и до сада“ рекао је Деспотовић.

Бaнe Спaсoвић, грaдoнaчeлник Пoжaрeвцa

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца, захвалио се компанији НИС на подршци пројекту који подстиче развој спорта и нагласио значај улагања великих компанија у заједницу. „Овај стадион схватам као знак велике пажње, пријатељства, поклона и добре сарадње између града Пожаревца и компаније НИС. Прихватамо овај дар у име локалне самоуправе и свих грађана и захвални смо што је један овако велики гигант, нашао начин да помогне нашем граду. Охрабрујем све друштвено одговорне компаније које раде на територији града Пожаревца да се угледају управо на компанију НИС која нема само велики пословни успех, већ и велико срце“, истакао је градоначелник Пожаревца.

 Ненад Митић, директор Спортског центра Пожаревац, истакао је значај подршке НИС-а спортском центру и нагласио да ће комплетно реконструисани терен од сада служити свим спортистима и спортским клубовима, као и грађанима града Пожаревца.

Додатне информације

Улагањем у спорт и промоцију спортских вредности, као и здравог начина живота, један су од основних праваца  које компанија НИС улаже у оквиру друштвене одговорности. Тако НИС  већ 11 година реализује програм „Заједници заједно“ кроз који предано ради на унапређењу живота становника 13 градова и општина у нашој земљи (Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Зрењанину, Панчеву, Кикинди, Кањижи, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту, Пожаревцу и Пландишту). У оквиру овог програма реализовано је више од 900 пројеката из различитих области, вредних више од милијарду динара. Град Пожаревац прикључио се програму прошле године, чиме је компанија наставила да да проширује партнерске односе са локалним општинама и градовима у Србији. Ове године компанија НИС је сва средства у оквиру програма „Заједници заједно 2019“ у укупној вредности од 116,5 милиона динара, усмерила на подршку здравственим институцијама у којима се лече најмлађи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *