Фабриковање специјалног рата

Зашто специјални рат против Србије улази у рискантну и опасну фазу?

Oбавештајне службе НАТО-а, комбиновањем све дрскијих и опаснијих метода специјалног рата, фабрикују нове безбедносне изазове за Србију, уз подмукло и перфидно провоцирање и дестабилизацију Србије као најбоље решење за постизање коначног циља.

РАЗАРАЊЕ И ОБНОВА ДРЖАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА Оружана агресија на Србију није се могла довести до краја јер су лоше процењени могући губици НАТО-а. Након потписаног Кумановског споразума и успостављања мира вешто је испланиран наставак уништења Србије другим средствима – преко послушног српског руководства. Разарање државних институција гарантовало је да Србија не може бити самостална и независна. Тај процес спроводио се релативно лако јер се састојао од „инструкција“ и помоћи да се деструктивне идеје реализују у пракси. Било је ту одвратне и понижавајуће симболике, као када су нас натерали да сами уништавамо своје оружје гусеницама тенкова, пред камерама, што се иначе ради само са организованим криминалним бандама и нарко-картелима. Наравно, уз јаку пропаганду да су све то напредни програми и пројекти за модернизацију и унапређење Србије.
Међутим, многе ствари стратешки важне за Србију, за које су на Западу мислили да су одавно решене онако како њима одговара, поново су постале актуелне.
Наоружавањем и модернизацијом убрзано се врши ревитализација скоро потпуно уништене Војске Србије. Јача се одбрамбена способност Србије уопште. Ревитализује се обавештајно-безбедносни систем државе, јача морал становништва у уверењу да су суштинска независност и војна неутралност најбоље решење за Србију. Успостављају се јаке пријатељске и партнерске међудржавне везе с моћним државама као што су Русија и Кина… Запад је све то схватио као директно угрожавање сопствених интереса, и зато предузима перфидне мере.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *