Др Маркус Пападопулос: Побрините се да интереси српског народа увек буду на првом месту

Једини начин да Србија поново добије политичаре који служе искључиво и само српском народу јесте рушење канцерогеног система који је прогутао независност, слободу и достојанство Србије од октобра 2000. године

Разговарала Александра Куљанин

Др Маркус Пападопулос рођен је пре 40 година у Уједињеном Краљевству, од оца кипарског Грка и мајке немачко-енглеског порекла. Дипломирао је право и модерну историју на лондонском Гилдхол универзитету, а докторирао руску историју на Ројал Холовеју у Лондону. Издавач је и уредник нестраначког магазина за британски Парламент и Владу, такође и телевизијски аналитичар, говорник и писац. Експерт је за Русију, земље бившег Совјетског Савеза и бившу Југославију. Себе сматра левичарем и националистом.

Један сте од ретких политичких аналитичара на Западу који има позитиван став према Србији и српском народу. Да ли то има везе с вашим пореклом?

Моја наклоност према Србији и српском народу сеже у моје детињство. Кроз своју љубав према Југославији нашао сам Србе, брзо схвативши да је српски народ окосница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Очарали су ме људи који су се кроз своју историју само борили за слободу. Што сам више учио о борби Срба, то сам постајао емоционално везанији за њих. Српска борба против тираније Османлија, Аустроугарске, Кајзера и нациста запрепастила ме је. Када је Југославија била уништена 1991–1992, од стране спољних непријатеља и издајника, велики део мене умро је с том земљом.

Имао сам 12 година 1991. и протестовао сам против распада Југославије у својој средњој школи, и наставио сам то током сукоба у Хрватској и Босни, у којима су се Срби борили за своје постојање против претње фашизма и исламског фундаментализма. Онда, 1999, када сам имао 20 година, протестовао сам, на свом универзитету, против злочиначког, убилачког и неопростивог НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, у прилог одвратне терористичке и организоване криминалне групе, такозване ОВК. Моје срце је опет крварило за Србе када су у октобру 2000. године Запад, посебно Америка, НАТО и Европска унија, преузели власт у Србији и почели да колонизују земљу.

Разлози за тај трагични догађај у октобру 2000. године су различити, али један је био наивност многих Срба. Никада нисам веровао да ће Срби слати Србе у презира достојан Хашки трибунал, али то је управо оно што се дешава када су издајници на власти. Тада су Срби искусили понижење због губитка имена своје земље – Југославије – без њиховог пристанка, понижење због одвајања Црне Горе и понижење због тога што су њихове националне индустрије и природни ресурси продати странцима. И данас, 2019. године, Косово и Метохија, српски Јерусалим, биће отргнут од Србије. Нажалост, последњих 30 година било је једно од најкатаклизмичнијих у српској историји. Србија умире и само патриоти могу да је спасу.

Зашто је, по вашем мишљењу, Србија једина европска земља која је бомбардована после Другог светског рата?

Србију је брутално бомбардовао морално корумпирани НАТО, по наређењу Вашингтона, јер су се Срби опирали диктатима Американаца и стајали на путу агенди неоконзервативаца и неолиберала у Америци и Британији који су хтели да обезбеде Европу која би била подложна Западу. Срби су се увек одупирали страној тиранији и то су чинили још 1990-их, стога је Запад покренуо бомбардовање Србије и српског народа – да би их покорили.

Да ли би Србија доживела овакву судбину и да није био на власти Слободан Милошевић?

Србија је бомбардована и, пре тога, суочена је са санкцијама од стране Запада јер је имала председника који је следио независну спољну политику, који је штитио територијални интегритет СРЈ и чувао државно власништво над индустријом и ресурсима земље. Ко год да је водио Србију деведесетих година суочио би се са истим третманом ако би у први план ставио независност и суверенитет своје земље.

Зашто је Косово и Метохија толико битно НАТО-у да су направљени толики преседани у међународном праву?

Косово и Метохија је изузетно важан геостратешки регион за САД, јер омогућава Вашингтону да повећа своју контролу над Балканом, спречи руски утицај на том подручју и прошири утицај и моћ „Велике Албаније“. Албанци су адут Американаца на Балкану, слично као што су Ал Каида и ИСИС адут Вашингтона на Средњем истоку и у Северној Африци.

Осим тога, Американци су преузели контролу над индустријом Косова и Метохије и природним ресурсима као што је рударски комплекс Трепча.

За Србе, Косово и Метохија је колевка њихове цивилизације, али за Американце тај регион је једноставно средство за јачање америчке глобалне доминације.

Да ли је британско јавно мњење и даље негативно настројено према Србији?

Британија је опасан непријатељ Србије. Британски политичари и новинари веома су непријатељски расположени према српском народу и одиграли су важну улогу у дехуманизацији Срба. Као резултат такве политике, многи људи на свету изједначавају реч Србин са геноцидом, убиством и силовањем. Британци су и даље снажни савезници непријатеља српског народа, првенствено хрватског фашизма, босанског исламизма и албанског организованог криминала. Британци су много пљачкали на Косову и Метохији и једни су од главних корисника колонизације Србије.

Нажалост, англосаксонско осећање супериорности, заједно с британским колонијалним начином размишљања, још увек живи у 21 веку.

Зашто је српски народ добио стигму злочиначког и геноцидног народа, а страдао је кроз целу своју историју?

Срби су били једна од главних жртава геноцида у живој историји, јер су изнова и изнова одбијали да предају своју слободу и национални идентитет. Упркос тој чињеници, велики део света данас верује да су Срби починиоци геноцида, што само показује да су историју написали победници. Сада су Срби оптужени за геноцид како би Западу дали изговор за такозвану хуманитарну интервенцију. У Босни, Бил Клинтон и Алија Изетбеговић су измислили причу да су Срби починили геноцид у Сребреници како би НАТО-у дали разлог да почне да бомбардује босанске Србе; и на Косову, Бил Клинтон и Тони Блер измислили су тврдње да српске снаге врше геноцид над Албанцима како би НАТО-у дали изговор за почетак бомбардовања Србије. Оплакивање геноцида омогућило је Западу да се убаци на Косово и Метохију и Босну. Гнусно је, али то показује природу непријатеља Србије.

Да ли је могуће у данашњем свету остварити независну и суверену државу?

У данашњем свету ниједна земља није истински независна. Заиста, чак и САД и Русија на неки начин зависе једна од друге. Међутим, земља која управља својом националном индустријом и природним ресурсима, која својим грађанима осигурава економску сигурност и стабилност, осигурава слободан и висок ниво образовања и здравља својим грађанима, која има јаку војску и чува своју културу, а тиме и његов национални идентитет, ближа је пуној независности. Ово што сам навео данас недостаје Србији.

Владимир Путин је поново оживео независност Русије почетком 2000-их година радећи управо то, и сада гледамо како је Русија земља која оживљава, која је препуна самопоуздања и чији су становници поново поносни на своју земљу. Србија може да понови оно што је Путин постигао у Русији, али да би се то постигло, Србија мора да има снажног и преданог лидера.

Србија је данас у колонијалном положају, не само о питању економије него и културе. Како се ослободити?

Прво, прозападни систем који води Србију од октобра 2000. мора, и понављам, мора бити поништен и уништен. Друго, садашњи политичари у Србији, укључујући и тзв. опозиционе, морају бити лишени својих привилегија и процесуирани због издаје и/или преваре. Треће, приватизација српскe индустријe и природних ресурса мора бити обрнута – ренационализација која би била апсолутно српска. Четврто, надзорне канцеларије НАТО-а у српским институцијама, као што је Министарство одбране, морају се одмах затворити, а њихово особље избацити из Србије. Пето, пропадање српске војске мора бити преокренуто увођењем стајаће војске од 100.000 војника и оствареном потпуном модернизацијом војне опреме. Шесто, култура Србије мора се очистити од страних вредности које је увео Запад. Седмо, Србија се мора вратити у Покрет несврстаних – ни на Исток ни на Запад – и обновити старе везе са земљама као што су Куба, Индија, Египат, Алжир, Етиопија, Сирија и Индонезија, и проширити односе са земљама попут Русије, Кине и Ирана. Осмо, трговина са Западом да буде на чисто пословној основи. Девето, демонстрирајте лидерство у свету са идејама за превазилажење глобалних проблема. И на крају, побрините се да интереси српског народа увек буду на првом месту.

Срби су одолели неким од најјачих и најмоћнијих империја у историји, укључујући отоманску, аустроугарску и нацистичку, и то би требало да буде извор инспирације српским мушкарцима и женама. Србија се данас може спасти. Али српски народ мора најпре да сломи карике стране власти и пронађе и уведе нове политичке кадрове. Онда, и тек тада, Србија може поново да почне да живи.

Како да један народ дође до некорумпиране и независне власти у условима потпуне медијске контроле и мешања страних сила? И како би таква власт могла у данашњем свету да спаси Косово и Метохију?

Једини начин да Србија поново добије политичаре који служе искључиво и само српском народу јесте рушење канцерогеног система који је прогутао независност, слободу и достојанство Србије од октобра 2000. године. Било би потпуно узалудно само заменити председника или премијера, јер је тај систем створио те људе. Дакле, систем мора бити уништен и када се то деси, страна контрола српских медија ће пасти у тренутку, као цигла која пада у воду.

У сценарију где Србија има нови систем који служи патриотском народу, процес повратка Косова и Метохије може почети. Прво, нема више састанака између српских званичника и нелегитимних и бандитских власти у Приштини. Друго, нема више разговора између српских званичника и западних званичника о Косову и Метохији. Треће, почетак интензивне и снажне ПР кампање Владе Србије у Уједињеним нацијама и глобално о томе како је Косово и Метохија колевка српске цивилизације; како је регион централна тачка хришћанства; како га данас воде организовани криминал и исламисти; како су цркве и манастири уништени и опљачкани од стране албанских екстремиста; како је НАТО стао на страну терористичке такозване Ослободилачке војске Косова и остаје блиско повезан са овом криминалном групом; како Косово сада производи џихадистичке терористе за извршавање злочина у Европи, на Блиском истоку и у остатку света; како је Косово, са саучесништвом НАТО-а, данас средиште трговине органима, дрогом, оружјем и људима; и како су Срби и друге етничке већине на Косову етнички очишћени од стране албанских екстремиста под надзором НАТО-а. Четврто, да Влада Србије каже свету да Косово никада неће предати и да је регион увек био и увек ће бити Србија. И пето, поново направити велику српску војску.

Не може бити компромиса око Косова и Метохије. Ни данас, нити икада!

Колико ће трајати хегемонија Запада уобличена у војној превласти НАТО-а, и да ли би уздизање Русије или Кине аутоматски значило стварање праведнијих односа у свету?

Упркос чињеници да је америчка глобална сила последњих  година ослабила, САД ће у догледној будућности остати суперсила. Заиста, још 2007. године већим делом Јужне Америке управљале су социјалистичке владе које су настојале да удаље своје државе од САД. Али од тада САД су узвратиле ударац и данас је већина латиноамеричког континента под контролом власти у Вашингтону, што показује колико је моћна америчка власт.

Међутим, Русија је оживела свој статус суперсиле, који је изгубила после слома комунизма и Совјетског Савеза, и активно спроводи своје интересе широм света супротстављајући се америчкој глобалној хегемонији. То што је Русија поново јака добро је за мир и стабилност у свету.

Што се тиче Кине, кинеска економија је тесно повезана са својим америчком еквивалентом и кинески економски напредак током последњих 40 година је био на рачун њихове трговине и инвестиција са Америком. Нажалост, Пекинг не жели да учини ништа што би угрозило економске везе с Америком, јер би то нарушило значајан економски напредак који је остварио. Дакле, једина земља која може деловати као делотворна баријера за амерички експанзионизам у свету је Русија, као што је била у совјетским временима.

Москва се поново враћа у игру и на Блиском истоку и у Северној Африци и поново је активирала совјетске везе с Кубом, Индијом, Северном Корејом и Вијетнамом, и успешно успоставила чврсте везе са земљама као што су Боливија, Алжир и Иран. Осим тога, Русија је једина земља на свету која има способност да буквално уништи САД својим нуклеарним арсеналом, а та способност је још већа са укључивањем нових интерконтиненталних балистичких ракета и нуклеарних бојевих глава.

Колико је Русији стало да помогне Србији? Какви су њени интереси на Балкану и геостратешки планови? Да ли је реално тражити решење у ослањању на помоћ Русије?

Србија се мора сама спасти. Ниједна земља неће то учинити за Србију. То мора учинити српски народ.

Русија је традиционални савезник Србије и има истинску жељу да Срби напредују због панславизма и православне вере. С тим у вези, Русија је била апсолутно доследна у подршци Србији око Косова и Метохије и пружила је практичну подршку Србији током НАТО бомбардовања СР Југославије. Тако да је Русија јак пријатељ Србије и желео бих да видим блискије везе између Београда и Москве.

Али Русија мора да одреди приоритете, где у свету издваја своје ресурсе. Приоритет број један је бивши Совјетски Савез: Украјина, Белорусија и Централна Азија. Затим следе Блиски исток, Северна Африка и Кина; па Латинска Америка, Африка и земље Далеког истока и Југоисточне Азије као што су Северна Кореја, Вијетнам и Индонезија. Нажалост, Балкан није главни приоритет за Кремљ, јер Руси немају много утицаја у региону због тога што је доминантна позиција Запада постигнута 1990-их и почетком 2000-их када је Русија била у потпуном паду. Међутим, ако би се српски народ могао окупити да збаци јарам стране тираније и очисти Србију од својих издајничких политичара, онда би Русија била спремна да делује као гарант нове, слободне Србије. А Москва би била изузетно моћан гарант.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *