Почетна / Интервју / Др Маркус Пападопулос: Побрините се да интереси српског народа увек буду на првом месту

Др Маркус Пападопулос: Побрините се да интереси српског народа увек буду на првом месту

Једини начин да Србија поново добије политичаре који служе искључиво и само српском народу јесте рушење канцерогеног система који је прогутао независност, слободу и достојанство Србије од октобра 2000. године

Разговарао Александра Куљанин

Др Маркус Пападопулос рођен је пре 40 година у Уједињеном Краљевству, од оца кипарског Грка и мајке немачко-енглеског порекла. Дипломирао је право и модерну историју на лондонском Гилдхол универзитету, а докторирао руску историју на Ројал Холовеју у Лондону. Издавач је и уредник нестраначког магазина за британски Парламент и Владу, такође и телевизијски аналитичар, говорник и писац. Експерт је за Русију, земље бившег Совјетског Савеза и бившу Југославију. Себе сматра левичарем и националистом.

Један сте од ретких политичких аналитичара на Западу који има позитиван став према Србији и српском народу. Да ли то има везе с вашим пореклом?

Моја наклоност према Србији и српском народу сеже у моје детињство. Кроз своју љубав према Југославији нашао сам Србе, брзо схвативши да је српски народ окосница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Очарали су ме људи који су се кроз своју историју само борили за слободу. Што сам више учио о борби Срба, то сам постајао емоционално везанији за њих. Српска борба против тираније Османлија, Аустроугарске, Кајзера и нациста запрепастила ме је. Када је Југославија била уништена 1991–1992, од стране спољних непријатеља и издајника, велики део мене умро је с том земљом.

Имао сам 12 година 1991. и протестовао сам против распада Југославије у својој средњој школи, и наставио сам то током сукоба у Хрватској и Босни, у којима су се Срби борили за своје постојање против претње фашизма и исламског фундаментализма. Онда, 1999, када сам имао 20 година, протестовао сам, на свом универзитету, против злочиначког, убилачког и неопростивог НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, у прилог одвратне терористичке и организоване криминалне групе, такозване ОВК. Моје срце је опет крварило за Србе када су у октобру 2000. године Запад, посебно Америка, НАТО и Европска унија, преузели власт у Србији и почели да колонизују земљу.

Разлози за тај трагични догађај у октобру 2000. године су различити, али један је био наивност многих Срба. Никада нисам веровао да ће Срби слати Србе у презира достојан Хашки трибунал, али то је управо оно што се дешава када су издајници на власти. Тада су Срби искусили понижење због губитка имена своје земље – Југославије – без њиховог пристанка, понижење због одвајања Црне Горе и понижење због тога што су њихове националне индустрије и природни ресурси продати странцима. И данас, 2019. године, Косово и Метохија, српски Јерусалим, биће отргнут од Србије. Нажалост, последњих 30 година било је једно од најкатаклизмичнијих у српској историји. Србија умире и само патриоти могу да је спасу.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *