Блокада је злочин против човечности

Иако је изгледало да ће дијалог власти и опозиције у Венецуели коначно отпочети крајем прошлог месеца, вођа опозиције Хуан Гваидо брзо је „сахранио“ наде у политичко решење кризе. А Трампова администрација почиње да делује смешно и потпуно немоћно у покушају да произведе било какве промене у Венецуели – осим што је већ сада јасно да су последице наметнуте блокаде апсолутно девастирајуће за ову земљу: подаци показују да је споља индукована криза досад изазвала директну смрт десетина хиљада људи

Убрзо након што су крајем прошлог месеца отпочели преговори између власти и опозиције Боливарске Републике Венецуеле у Норвешкој, вођа венецуеланске опозиције Хуан Гваидо саопштио је да опозиција нема планове за нову рунду разговора с представницима легитимно изабраног председника Николаса Мадура, јер је јасно да председник Мадуро не намерава да поднесе оставку.
„Све што нас не покреће напред (ка Мадуровој оставци) је бескорисно“, изјавио је Гваидо.
Интересантна платформа за преговоре: Изађите из просторије, молим вас, сада сам ја председник! Зато што тако каже (мој) „велики брат“?!
Оваква филозофија (из прошлог века), срећом, више не може да прође нигде, па чак ни у Западној хемисфери – такорећи ни у „америчком дворишту“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Нови амбасадор

Председник Србије Александар Вучић примио је пре неколико дана акредитивна писма пет новоименованих амбасадора у Београду, међу којима је и високи дипломата из Боливарске Републике Венецуеле Димас Хесус Алваренга Гера.
Осим дипломате из Каракаса, ту су били још и представници Републике Португалије Марија Виржинија Мендес де Силва Пина, Републике Индонезије Мохамед Чандра Виђа Јуда, Републике Финске Кимо Лехдевирта и Краљевине Шпаније Раул Бартоломе Молина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *