Србија у петак представља моћни руски „Панцир“?

На војној паради у Нишу у петак могао би да буде представљен руски ПВО ракетни систем „Панцир С1“. Ту могућност је, како незванично сазнање, најавио и новинар Мирослав Лазански за Спутњик.

И из врха државе је наговештено да у Србију на Дан победе над фашизмом стиже ново оружје из Русије, а председник Александар Вучић је рекао да се ради о „посебној посластици“.

Да Србија од Русије купује „панцир“ Спутњик је ексклузивно објавио још прошле године, а наше информације су биле да ће овај ПВО систем бити отпремљен за нашу земљу средином ове године.

Сада се, ево, све гласније спекулише да би моћни ракетни систем „Панцир“ могао да има своју српску премијеру у петак у Нишу. Уколико би се ове најаве испоставиле као тачне, Србија би постала једина земља у овом делу Европе која ће имати тако моћно оружје.

Према информацијама Спутњика, Влада Србије је већ одвојила новац за „Панцир“ који се набавља по најповољнијим могућим условима.

То је ПВО систем који је руски председник Владимир Путин препоручио председнику Србије Александру Вучићу током војне параде на Црвеном тргу у мају прошле године. Војни експерти и медији „Панцир“ називају — убицом „апача“ и авиона А-10.

Хибридни противавионски систем „Панцир С1“, укључује противавионске пројектиле и противавионске топове, створен је како би се пружила директна подршка трупама на терену, али и противавионским системима великог домета као што су С-300 и С-400.

Реч је о могућном систему за одбрану од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета и беспилотних летелица. Руска армија је „панцире“ распоредила у Сирији, где су се одлично показали у борбеним условима, одбијајући неколико масовних напада беспилотних летелица на руску базу „Хмејмим“.

https://rs.sputniknews.com/politika/201905071119705275-srbija-pancir-predstavljanje/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *