Срби, главу горе

Нема предаје. Није више важно у којој сте политичкој странци, које сте вере или шта сте по занимању. Нападнути смо јер смо Срби. То свако од нас мора имати на уму

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.
Прође и мај 7527/2019. године. Још мало и прође прва половина ове године. Да ли сте приметили?

ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ Пре више векова цар Душан је донео чувени Законик. Атонски препис почиње следећом реченицом: Закон благоверног цара Стефана, лета 6857, индикт 2, на празник Вазнесења Господњег, месеца маја, 21. дан. У следећој реченици дато је образложење: „Овај законик постављамо од православног сабора нашег, с преосвећеним патријархом, кир Јоаникијем, и свим архијерејима и црковницима малим и великим, и са мном, благоверним царем Стефаном, и свом властелом Царства ми, малом и великом.“
Вазнесење Господње или Спасовдан, како га Срби називају, ове године је 6. јуна по грегоријанском или 24. маја по јулијанском календару. Значи овог Спасовдана биће тачно 670 година како Срби имају закон, који у 173 члана прописује и разрешава свакодневне животне ситуације и проблеме појединца, заједнице и целокупне царске државе.
Век и кусур раније, 130 година пре Душановог законика, 6727/ 1219. године, Свети Сава је донео Србима на поклон вечно Законоправило којим устроји саборност Српске православне цркве и српске државе.
„Са Богом се почињу књиге ове, које се грчким језиком зову номоканон, а нашим се језиком кажу Законоправило“, прва је реченица којом почиње велико дело које написа Свети Сава пре осам стотина година. У Законоправилу је, поред осталог, описано и седам васељенских сабора. За први пише дословце: „Од Вазнесења Христова до Првог сабора је 318 година, а од почетка света, Први свети и васељенски сабор био је 5818 године.“
Верујем да ће се држава Србија, Српска православна црква и сви Срби у ком год крају света живели с поносом ове године сетити и обележити постојање два духовно-правна акта које мало који народ има на свету. Оба закона обзнањена су да би се мир и ред поштовао. Да се зна да ће свака неподопштина, преварна радња или злочин који се учине бити кажњени. Ваљало би да се оба Божијом промисли величанствена рукописа нађу у школској лектири. Ако су наши преци умели створити, господине министре просвете, можете искористити власт коју вам даје ваш положај, те омогућити нашим потомцима, нашој деци да ове књиге читају. Законик цара Душана се још понегде и изучава, али о Законоправилу у нашем школско-образовном систему нема ни помена.

ПОНОСНИ ШТО СМО СРБИ Имамо чиме да се дичимо. Имамо шта да славимо. Имамо шта да чувамо. Имамо и морамо све што смо наследили да бранимо и одбранимо! Срби, главу горе. Нема предаје. Није више важно у којој сте политичкој странци, које сте вере или шта сте по занимању. Нападнути смо јер смо Срби. То свако од нас мора имати на уму. Ко верује да је у питању нешто друго – греши! Или је НАТО стипендиста те мора веровати да се један народ жели истребити због корупције која угрожава светску демократију. Јесте велика аждаја пустила ситне псе, змије и гуштере да нам се плазе, кезе, да нас изазивају. Лају из све снаге, реже, уједају у присуству газде, не би ли газди исказали послушност и тиме заслужили веће парче коске. Ваљало би да знају како се овакве ситуације завршавају. На крају пси који стигну побегну подвијеног репа, а теренске газде, видећи да им акција није успела, на све начине ће покушати да својим наредбодавцима из Монса, Вашингтона, двоглавог Ватикана објасне како нема њихове кривице, већ су ето Срби поново били неваљали. Српска паметарница је пуна сличних примера. Ваљало би да се чита и у школама учи. Није неко велико чудо што је први напад на школство и образовање младих извршен тзв. „шуварицом“. То је био почетак разбијања Србије и њене омладине. Имајмо увек на уму да злочину претходе обимне припреме, а припреме и планирање скоро увек трају много дуго и на почетку изгледају безопасно. Кад коначно дође до реализације плана и крену злочини, једина одбрана нам је: Срби на окуп! Око власти, цркве, војске и уз Божију помоћ изгубити нећемо.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *