Почетна / ДРУШТВО ДАНАС / НИС и КСС организовали кошаркашки турнир за најмлађе у Новом Саду

НИС и КСС организовали кошаркашки турнир за најмлађе у Новом Саду

Mини-баскет турнир под називом „Викенд шампиона“ одржан је на тргу испред Градске куће у Новом Саду, у организацији компаније НИС и Кошаркашког савеза Србије. Своје кошаркашко знање овом приликом показало је око 250 дечака и девојчица, узраста од 7 до 10 година, подељених у 16 тимова из целе Србије.

Мини-баскет турнир „Викенд шампиона“, који компанија НИС другу годину заредом организује уз подршку Кошаркашког савеза Србије, одржан је у склопу пројекта НИС-а под називом „Сви смо један тим“, чији је циљ промоција спортског духа и здравог начина живота код најмлађих. У оквиру ове акције реализују се и дружења најмлађих са спортистима из домаћих тимова, тако да је и овога пута доживљај употпуњен доласком кошаркаша јуниорског тима клуба „Партизан“ Душана Танасковића, Луке Тарлаћа и Лава Цветковића, који су тренирали с нашим најмлађим спортистима, дружили се с њима и учили их „малим тајнама великих мајстора“.

Након тренинга младих с јуниорима „Партизана“, присутнима се обратио Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину.

„Веома ми је драго што се у Новом Саду данас одржава манифестација која промовише спорт и здраве начине живота код најмлађих. Деца треба да одрастају играјући се на отвореном простору, игралиштима и спортским теренима и Град ради на томе да створи услове за такве активности, али и да подржи пројекте који доприносе том циљу. Овом приликом желим да захвалим друштвено одговорној компанији НИС која је организовала овај догађај и која подржава спортисте, као и пројекте који унапређују квалитет живота локалних заједница широм Србије“, изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Удружења „Мини-баскет Србија“ Раде Георгиевски истакао је да компанија НИС у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије већ девет година заредом пружа подршку организацији мини-баскет турнира широм земље.

Поред мини-баскет терена, најмлађи су своје снаге одмеравали и на терену са телескоп кошем са вештачком травом, а на крају турнира сви учесници су добили медаље и на тај начин показали да су сви победници и да овај пројекат има јасан циљ да не ствара конкуренцију међу децом, већ заједништво и толеранцију.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *