Донација НИС-а Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“

Настављена подршка здравственим установама у Србији

Кирил Tjурдeњeв, гeнeрaлни дирeктoр НИС-a (дeснo) и Рaдoje Симић, дирeктoр Институтa (лeвo)

Имајући у виду да је брига о здрављу најмлађих уједно и брига о будућности наше земље, Компанија НИС наставила је подршку здравственим установама у Србији свечаним уручењем донације Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“ у Београду. Средства која су заједнички прикупили запослени НИС-а и сама компанија намењена су набавци савремене опреме и апарата који ће унапредити услове за рад и лечење пацијената у овој здравственој установи, једној од најзначајнијих институција за лечење деце и омладине у региону. Међу опремом за Институт су и операциони сто, апарат за анестезију, монитор за праћење виталних функција пацијената, операционе лампе и аспиратор. Донацију је у име компаније данас уручио Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, а свечаности у Институту за здравствену заштиту мајке и детета су присуствовали доктор Радоје Симић, директор Института, запослени ове установе, представници НИС-а, као и представници медија. Истовремено, запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, организовали су акцију улепшавања просторија Института како би додатно унапредили услове за боравак и рад у овој установи.

Улeпшaвaњe прoстoриja Институтa

„Нема важнијег задатка и мисије од подршке деци. Њихово здравље и срећно детињство су и наш приоритет, наше опредељење. Све што за њих чинимо јесте будућност на делу. То знају и осећају сви у НИС-у. Ова донација је заједничка одлука и жеља и запослених и саме Компаније.  Знамо колико је тежак и одговоран ваш посао. Свакога дана водите и добијате најтеже битке. Зато вам од срца желим да сваки пут из операционе сале излазите задовољни и са осмехом. После највеће бриге, то ће за многе бити највећа радост у животу. У томе је и наше задовољство и подстицај да и даље будемо уз оне којима смо најпотребнији“, рекао је Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС.

Уручeњe зaхвaлницe кoмпaниjи НИС oд стрaнe Институтa

Радоје Симић, директор Института, захвалио је НИС-у на донацији за набавку опреме за операциону салу у којој се годишње обави око 1.250 операција.

„Овом донацијом НИС-а, оствареном добром вољом запослених и руководства, учињено је добро дело за децу Србије и региона. Мени је драго да је компанија као што је НИС препознала да је ово болница у коју треба улагати. Улажу и држава и Министарство здравља, Фонд за здравство и сви други који могу из државних структура, али ово је нешто што, морам рећи, доживљавамо као највеће дело“, рекао је Симић.

НИС је годинама једна од водећих домаћих компанија у области друштвено одговорног пословања. Посебну пажњу НИС посвећује унапређењу услова за лечење деце и омладине у здравственим институцијама широм Србије, како кроз подршку набавци савремених медицинских апарата и опреме, тако и кроз улепшавање просторија у овим институцијама. На овај начин компанија жели да допринесе да најмлађи пацијенти у Србији, као будућност наше земље, имају најквалитетније услове за лечење. НИС је до сада подржао рад великог броја здравствених установа од ширег друштвеног значаја међу којима су Универзитетска Дечја болница „Тиршова“ у Београду, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, Општа болница „Студеница“ у Краљеву, Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, Клиника за опекотине у Београду, Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу и породилишта широм Србије. У подршку здравственим институцијама НИС је до сада уложио готово 100 милиона динара. Поред тога, у оквиру овогодишњег циклуса корпоративног програма „Заједници заједно“ НИС ће инвестирати готово милион евра (116,5 милиона динара) у побољшање рада здравствених установа у 13 градова и општина широм Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа, Пландиште).

Додатна информација:

Институт за здравствену заштиту мајке и детета «Др Вукан Чупић» једна је од најважнијих здравствених институција у Србији и региону која се бави лечењем и збрињавањем деце и омладине. Основана је 1950. године. У току 2018. у Институту је обављено 200.000 прегледа, на болничко лечење је примљено 27.000 деце и извршено је 6.000 операција. Поред тога, Институт је и наставна база Медицинског факултета Универзитета у Београду. У Институту се континуирано обавља едукација студената основних и последипломских студија Медицинског факултета, лекара на специјализацији из педијатрије, дечије хирургије, анестезиологије и других грана медицине, као и медицинских сестара и техничара Високе струковне медицинске школе и средњих медицинских школа из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *