Спортом до успеха

Оно што улажемо у себе враћа се вишеструко, а оно што улажемо у заједницу, првенствено у најмлађе, одјекује кроз генерације

Србија је мала земља, али спортска велесила – чуло се небројено пута у спортским круговима, али и међу онима који су за њу сазнали захваљујући успесима наших спортиста.

ТРУД, ЕНЕРГИЈА И ПОДРШКА Земља која је одувек била тек раскршће на путу великих сила, у спорту упорно одолева светским дивовима. Ти истински амбасадори наше земље донели су нам безброј непроспаваних ноћи, навијања и радости, а ми смо, у годинама успеха које су се низале, на неки начин заборавили да се запитамо колико је труда, енергије и надасве подршке потребно да се постане шампион.
Скорашња истраживања показују да се свако пето дете у Србији не бави спортом, док се физичка активност већине своди на часове физичког у школи. Глобални тренд друштвених мрежа узео је маха међу децом, а трка за новцем међу родитељима. Од генерације која је све своје слободно време проводила напољу, долазимо до генерације „фејсбуковаца“ и „твитераша“. Како би Србија не само остала земља шампиона већ и да би се најмлађима указало на вишеструку корист бављења спортом, потребна су значајна улагања у спортске активности и одговарајућа спортска инфраструктура. Веома је значајна подршка друштвено-одговорних компанија, међу којима је и НИС – својим дугогодишњим деловањем НИС промовише бављење спортом, усвајање спортских вредности и здравог начина живота.
Компанија НИС је већ годинама гeнерални спонзор трофејног Кошаркашког клуба „Партизан“. НИС подржава и Одбојкашки клуб „Војводина“, расадник талената, у коме је стасала већина великана српске одбојке. Ипак, поред подршке врхунском спорту, ова компанија спроводи и циљане акције приближавања спорта нашим најмлађим суграђанима, међу којима је НИС-ова бесплатна „Отворена школа тениса“, која се реализује у сарадњи са Тениским савезом Србије.

ПРИЈАТЕЉ СПОРТА НИС и Тениски савез Србије спровели су и акцију „Спортом против насиља“, чији је циљ био да се међу најмлађима промовише тимски дух и култура ненасиља. У овим акцијама досад је учествовало више од 50.000 хиљада деце.
Такође, у складу са својим слоганом „Будућност на делу“, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, НИС пружа подршку организацији пројекта „Мини-баскет“, усмереног на развој деце у најмлађем узрасту до 12 година. Пројекат има за циљ да у деци пробуди спортски дух и здрав начин живота, док су такмичарски резултати у другом плану. У оквиру исте сарадње, НИС подржава и Међународни мини-баскет фестивал „Рајко Жижић“, у коме сваке године учествује преко 200 екипа и више од 2.000 дечака и девојчица из Србије и региона.
Компанија НИС се показала и као пријатељ спорта у општинама широм Србије, где је уложила значајна средства у бесплатно бављење спортом кроз реконструкцију игралишта за децу, спортских терена, школских фискултурних сала. Између осталог, највеће дечје игралиште у Србији, које се налази у градском парку у Чачку, реконструисано је уз подршку НИС-а, а у сарадњи са Удружењем грађана „Чепом до осмеха“, компанија НИС је отворила прво комбиновано дечје игралиште у Србији, у Новом Саду, прилагођено деци са посебним потребама.
У низу својих друштвено-одговорних активности компанија НИС реализује и пројекат „Сви смо један тим“, који за задатак има промоцију спортског духа и здравог начина живота, али у оквиру кога се реализују и дружења најмлађих са својим узорима из домаћих тимова и дружења обожавалаца са својим спортским идолима. На овај начин најмлађи спортисти и заљубљеници у спорт добијају поуздану информацију да иза врхунских резултата стоји напоран рад и много одрицања. Само они који су спортом стигли до успеха могу да нам потврде да се оно што улажемо у себе враћа вишеструко, а оно што улажемо у заједницу, првенствено у најмлађе, одјекује кроз генерације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *