Здрава заједница – јака заједница

 

НИС улаже готово милион евра у здравствене институције широм Србије

Компанија НИС ове године одлучила је да сва средства која је усмерила ка 13 локалних заједница широм Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа, Пландиште), у укупном износу од 116,5 милиона динара, усмери искључиво у области здравствене заштите деце и омладине, у локалним заједницама у којима послује. Као један од водећих социјалних инвеститора у Србији и региону, ова компанија већ годинама улаже значајна средства у подршку здравственим институцијама широм наше земље, а досад, подсетимо, НИС је уложио готово 100 милиона динара у здравствене установе у којима се лече наши најмлађи становници.
Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, овом је приликом поздравио иницијативу компаније НИС која је сва средства програма „Заједници заједно“ усмерила у здравство.
„Као министар здравља увек искрено поздрављам овакве иницијативе у оквиру којих се друштвено одговорне компаније, попут компаније НИС, опредељују да пруже подршку здравству у градовима и општинама широм Србије у којима послују“, рекао је Лончар.
Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, рекао је да је здравље деце и младих драгоцено и навео значај улагања компаније НИС у здравствене установе широм Србије.
„Наша права добит је најбоља могућа будућност сваког детета, а инвестиција у то није обавеза већ привилегија. Уверен сам да ће сви поздравити нашу одлуку да, у сарадњи с Министарством здравља и локалним самоуправама, сва средства из програма ’Заједници заједно’ у овој години усмеримо управо у заштиту дечјег здравља. Ова улагања остају наше трајно опредељење и не зависе од остварене добити“, рекао је Тјурдењев.
Да друштвена одговорност за НИС нису само речи, на делу су показали и запослени Компаније који су уложили своје време, знања и напоре да подрже оне којима је подршка најпотребнија. У години за нама и званично је основан Клуб волонтера НИС-а који су у 2018. реализовали чак девет запажених волонтерских акција.
Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, захвалио је компанији НИС на дугогодишњој сарадњи и навео значај подршке здравственим установама у оквиру програма „Заједници заједно“.
Потписивањем споразума о сарадњи између НИС-а и 13 локалних заједница уједно почиње и овогодишњи конкурс „Заједници заједно“. Од ове године програму се придружила и 13. локална заједница – Пландиште, чиме НИС наставља да проширује партнерство и пријатељство са општинама и градовима широм Србије. О избору пројеката одлучиваће Комисија састављена од представника Министарства здравља Републике Србије, компаније НИС и локалне заједнице. Сви услови и пропозиције јавног конкурса „Заједници заједно“, који траје до 22. априла 2019, могу се наћи на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а резултати конкурса биће објављени до 31. маја 2019. године.

Улагања НИС-а у здравствене установе

НИС је донирао значајна средства за набавку медицинске опреме Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, као и Универзитетској дечијој клиници „Тиршова“ у Београду. Крајем 2018. године НИС је уручио донацију Општој болници „Студеница“ у Краљеву и Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици. Такође, компанија је подржала и Хемато-онколошко одељење за дечје интерне болести у Нишу, као и Институт за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“. Прошле године заједно с партнерима, Компанија је учествовала и у акцији „Магнет за љубав“, током које је набављен уређај за магнетну резонанцу за Институт за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду.

Електротехничка школа у Панчеву добила нови кабинет за аутоматику, уз подршку НИС-а

Електротехничка школа „Никола Тесла“ у Панчеву добила је савременo опремљен кабинет за одржавање наставе из аутоматике, чије је уређење подржала компанија НИС у оквиру свог корпоративног програма „Енергија знања“, а на основу Меморандума о сарадњи који су НИС и Електротехничка школа потписали у децембру 2017. Реализацијом овог меморандума обезбедили су се услови за прилагођавање школског програма и школовање кадрова за пословне потребе Рафинерије нафте у Панчеву. Свечаном отварању кабинета за аутоматику присуствовао је Никола Ћурчин, директор Електротехничке школе „Никола Тесла“ у Панчеву, директор Блока Прерада компаније НИС Владимир Гагић, те гости и пријатељи школе.
НИС је кроз свој програм „Енергија знања“ подржао опремање кабинета за аутоматику у циљу побољшања услова за одвијање наставе у овој образовној установи. Кабинет за аутоматику опремљен је са 12 рачунара, пројектором и дидактичким средством FESTO Edu kit, који је намењен реализацији вежби из система аутоматског управљања, као и других вежби које за циљ имају мерење протока, притиска и температуре флуида. Овим дидактичким средством симулирају се услови у правом радном окружењу и доживљавају реални услови процесне индустрије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *