ВЕРА БЕЗ ДЕЛА ЈЕ МРТВА

Сама реч (сна)лажљив каже како се данас најлакше може постати успешан

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.
Из Законоправила Светог Саве (Миодраг М. Петровић, Законоправило, Жича, 2004) Правило 45 на страни 526: Хришћанин који вређа Христа, од имена (хришћанин) неће имати користи. Тумачење: Вера без дела је мртва. Јер никаква корист од имена, чему звати се хришћанином, а Христове заповести одбацивати и рђавим поступцима вређати Гa.
Давно записано. Неки ће рећи застарело. Прегазило време. Реалност је данас другачија. Важно је бити успешан. Успешан човек мора бити прагматичан и сналажљив у гледању на свет око себе. Да ли такав став на свет око, поред, изнад или испод себе значи прихватање потпуне, огољене неистине? Чак и кад знамо да је лаж што други причају. Или, што је још горе, сами почнемо исту лаж говорити. Знамо да је лаж, али је говоримо и себе зовемо хришћанином. А сама реч (сна)лажљив каже како се данас најлакше може постати успешан.

„ЗАПАДНИ“ БАЛКАН Колико се пута мора рећи: Држава Србија се не налази на „западном“ Балкану? Зашто се упорно шири очигледна лаж? Шта кажу наставници у осмогодишњим и средњим школама ђацима кад стану пред карту Балканског полуострва и покажу где се налази држава Србија? Или се географија више не учи, или је Балканско полуострво избачено из наставног програма. Сме ли неко од географа и професора са Географског факултета рећи непобитну истину да се држава Србија не налази на западном делу Балканског полуострва, те се стога разлога не може сматрати никаквим „западним“ Балканом!
Изгледа да једино постоји евроунијатска камора без алтернативе. Судећи по изјавама званичника и јавних личности, од Балканског полуострва остало је само парче „западног“ Балкана и то на источном делу Полуострва. Истина је да су западни делови Полуострва у евроунијатској заједници. Отели део Полуострва, а сад мењају стране света. По њима, од јуче је и Северна Македонија на „Западном Балкану“. Као кад бисмо рекли да је Западна Вирџинија у Јужном Тексасу! Ко је с ума сишавши?
Може се рећи да сам цепидлака, али ако ћутке прихватите на први поглед безначајну лаж данас, будите спремни на велике и погубне лажи сутра. Са страшним последицама. Сви који тврде да ово раде због наше деце и трајног мира (где трајни мир постоји на Земљи?) нек поведу рачуна о последицама које ће њихове изјаве дате данас изазвати већ сутра. Не пристајем да се моја држава Србија сутра прогласи „западном балканијом“.

ЈУГОСЛОВЕНСКО ИСКУСТВО Имам искуства са разним „Југославијама“ и знам колико су моји сународници, Срби, свих вера, југословенство платили. Да ли се ико данас пита кад су настали Југословени, и где су нестали? С друге планете нису дошли, нит се на њу вратили. По попису из 1971. било их је 273.077, а десет година касније, 1981, било их је много више 1.219.074. Данас их нема. Нема их у пописима из 1921, 1948, 1953. године. Први пут се јављају у попису 1931. године. Нема их до 1961. кад је избројано 317.124. Југословена.
Све се дешавало у 20. веку. Пред нашим очима. Оно што се вештачки и принудно створи, насиљем се поништи. Невини страдају.
Ја једноставно желим да будем Србин, православне вере, као што су Срби православци били моји преци. Ако је злочин бити Србин, нека се каже јавно. Или је можда православна вера у питању? Или све заједно. Усташе у Сплиту су дале јасан одговор.
Молим надлежне институције, новинаре, уреднике да буду пажљиви кад користе појмове који су у супротности с истином и здравим разумом. Ако вам је тешко да читате књиге, гледате у географске карте, укључите интернет, питајте неког старијег који је завршио основну школу пре „Болоње“. Рећи ће тачно границе Балканског полуострва.
Сутра, у суботу 16. фебруара, у Ваљеву ће бити обележено 50 година од стварања Младих истраживача. Прво друштво Младих истраживача основано је 1969. у том граду. Они који данас нападају кампове за младе који се организују на Златибору ваљало би да посете прославу. Домаћини ће им на сва питања одговорити. Честитам свим Младим истраживачима пола века трајања.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. У Хагу краду доказе. Убијали су сведоке, затворенике. Хоће Србе да истребе. Молимо се за здравље Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *