Остати у Србији

Компанија НИС доделила стипендије студентима Рударско-геолошког факултета

Дубравка Новичић, Никола Ђанковић, Алекса Радошевић и Марко Андрејевић су студенти Рударско-геолошког факултета који су у 2019. годину „закорачили“ као стипендисти НИС-а. На свечаности која је овим поводом организована у просторијама НИС-а у Београду, ови млади перспективни студенти потписали су уговоре о стипендирању и добили прилику да након завршетка студија остану у Србији и своја стечена знања усаврше у највећој енергетској компанији у нашој земљи.
„Велика шанса која се отвара након студија, а то је запослење у НИС-у, омогућава да теоријско знање које сам стекао на факултету обухватим с практичним“, каже Алекса Радошевић, студент мастер академских студија на смеру Инжењерство нафте и гаса на Рударско-геолошком факултету у Београду и стипендиста НИС-а.

ШАНСА ЗА РАЗВОЈ Могућност да остану у Србији, добију посао и раде у струци за Марка Андрејевића, студента четврте године основних академских студија на смеру Инжењерство нафте и гаса у Београду, и његовог колегу Николу Ђанковића, студента мастер академских студија на смеру Геофизика, представља велику шансу за развој у каријери.
„Врло је важно да после сваког студијског програма постоји могућност за младог човека да ради, и једва чекам да своје стечено знање унапређујем“, каже Никола, док Марко додаје да ће му стипендија и посао у НИС-у омогућити сарадњу и рад с неким од највећих српских, али и светских стручњака.
И њихова колегиница Дубравка Новичић, студенткиња мастер академских студија на смеру Геофизика, такође истиче да материјална помоћ, као и сигуран посао у струци за младог човека представљају велики подстрек.
„Драго ми је да у нашој земљи постоји компанија као што је НИС која запошљава више људи са овако малог смера као што је Геофизика. Стипендија је свакако значајна као материјална помоћ, а с обзиром на то да сам одувек планирала да након завршених студија радим у НИС-у, ова стипендија ће ми доста помоћи у томе.“

УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ Улагање у образовање и младе је правац којим компанија НИС иде већ седам година кроз програм „Енергија знања“. У оквиру сарадње с научним и образовним установама досад је стипендирано преко 90 студената од којих је 30 већ запослено у НИС-у, а за школску 2018/2019. годину компанија је стипендирала 10 студената с факултета у Србији – Рударско-геолошког факултета у Београду, Универзитета у Новом Саду и Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину, као и три студента с факултета за нафту и гас у Руској Федерацији. НИС има активну сарадњу и с руским државним универзитетима, попут Универзитета за нафту и гас „И. М. Губкин“, Санктпетербуршким рударским универзитетом – Горњи, Ухтинским државним техничким универзитетом, Тјуменским индустријским универзитетом, Националним истраживачким Нижегородским универзитетом „Н. И. Лобачевски“, а од ове године компанија ће остварити сарадњу с једним од најпрестижнијих универзитета у Руској Федерацији, МГИМО -– Московским државним институтом за међународне односе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *