ЗАВРШЕНИ ДРУГИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА

Неопходно је даље улагање у развијање свести о потреби осигурања и коришћење простора да се ради на функционалном и финансијском описмењавању нације кад је ова област у питању, закључци су, између осталог, конференције Српски дани осигурања, која је завршена у Аранђеловцу.

„Квалитетно смо радили, али свакако да постоји простор да у наредним годинама будемо још бољи са темама и стукутуром публике која нас слуша. Имамо велики задатак испред нас да приђемо на прави начин садашњим, али и будућим клијентима, ту пре свега мислим на генерацију студената и они који завршавају средњу школу, који имају довољно иновација у својим главама да помогну развој осигурања, а који су с друге стране и наши будући клијенти“, каже Драган Филиповић, потпредседник УО Удружења осигуравача Србије.

На затварању Српских дана осигурања истакнуто је и да је битно што се Србија као земља развија и напредује, јер је то у директној вези са успехом индустрије осигурања.

„Бавили смо се јако битном темом дигитализације уопште, али и у сегменту осигурања која нас чека у наредним годинама, јер нове генерације желе бржи и квалитетнији приступ до полиса. Ова година била је историјска по питању штета у последњих неколико деценија у Србији и ту имамо јако велики изазов како да поставимо ситуацију да осигуравајуће куће не губе паре продајом полиса, а опет да наши пољопривредни произвођачи буду задовољни кад купе полису. Само 10 до 12 одсто обрадивих површина је под осигурањем, што је изузетно мало, сви остали нису осигурани. Морамо са државом заједно да пронађемо начин како ћемо у овом сегменту још више да радимо“, каже Филиповић.

На конференцији су били приказани и катастрофални догађаји у свету и код нас, а закључак је да је и ту потребно да се оствари јединство осигурања и државе, како би успели заједно да спрече будуће велике штете у поплавама, земљотресима, клизиштима, бујицама.

На панелу на тему добровољног здравственог осигурања закључено је да ће УОС изнети идеје и иницијативе да се додатно разговара и дође до конкретних решења у овом сегменту. Истакнуто је и да на будућност добровољног здравственог осигурања неће морати дуго да се чека.

Панелисти су нагласили да је 2000.године креиран први производ добровољног здравственог осигурања, а пет година касније започето је добровољно здравствено осигурање које покрива трошкове лечења и покриће и организацију здравствене услуге. Додатно, наглашено је да је 2005.године било 20 установа у мрежи, а да је данас у систем укључено више од 700 здравствених установа и то представља потенцијал на којем је потребно радити.

На панелу о добровољном здравственом осигурању било је и приче о новом Закону о здравственом осигурању, који би требало, према речима учесника, да буде на Влади наредне недеље, након чега улази у скупштинску процедуру.

 

За све додатне информације можете се обратити Represent Communications, овлашћеној агенцији за односе са јавношћу,  на 011/ 7152-500. Особе за контакт: Тамара Иванковић ([email protected]) и Марија Николић ([email protected]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *