Студенти Економског факултета посетили „Дунав осигурање“ – компанију број један у Србији

Студенти Економског факултета Универзитета у Београду посетили су данас „Дунав осигурање“, где су од менаџмента Компаније сазнали како делатност осигурања функционише у пракси.

Председник Извршног одбора Компаније „Дунав“ мр Мирко Петровић каже да су посете најбољих студената Економског факултета део традиције и деценијске сарадње факултета и „Дунав осигурања“.

„Београдски универзитет је увек био извор знања, развоја, искуства, и наша компанија се развијала, напредовала и постизала резултате захваљујући кадру који је већином долазио са Универзитета у Београду“, рекао је Петровић.

мр Мирко Петровић председник Извршног одбора Компаније „Дунав“

Према његовим речима, Компанија „Дунав“ жели да настави ту традицију упознавањем студената с пословима осигурања, али и да их охрабри да пошаљу биографије, како би започели каријеру у тој осигуравајућој кући. Генерални директор истиче да су се досадашња искуства сарадње факултета и Компаније показала као добра, јер су, како каже, студенти Економског факултета постајали руководиоци, креатори услуга, бизнис линија те учествовали у обезбеђивању тржишне позиције осигуравајуће куће „Дунав осигурање“, која је „данас број један у Србији“.

др Бранислав Боричић декан Економског факултета

Декан Економског факултета Бранислав Боричић указао је на то да студенти те високошколске установе имају сјајну прилику да током завршне године студија обаве праксу у трајању од неколико недеља до неколико месеци у Компанији „Дунав осигурање“. „То је добра и корисна прилика за обе стране, за студенте да благовремено нађу одговарајућег послодавца, за послодавца да нађе ваљан кадар“, навео је Боричић.

проф. др Јелена Кочовић

Професор Економског факултета Јелена Кочовић изразила је задовољство што менаџмент „Дунав осигурања“ омогућава студентима који на Економском факултету стичу висок ниво теоријских али и практичних знања да то потврде слушајући предавање о пословању најбољег осигуравајућег друштва у земљи. ‘Дунав’ води рачуна о најбољим студенима који завршавају Економски факултет, будући да они могу да се запосле у тој компанији“, казала је Кочовићева. Она каже да „Дунав осигурање“ пружа и сталну подршку у континуираној едукацији, која се, како наводи, истиче и у најновијој Агенди УН о целодневном учењу, чији је циљ да се друштво припреми за четврту индустријску револуцију.

Милица Илић

Студенткиња Економског факултета Милица Илић захвалила је професорима факултета и Компанији на пруженој прилици да се упознају с тржиштем осигурања. „Ми имамо доста теоријског знања, али бисмо волели да научимо како то да инкорпорирамо у посао када буде требало“, рекла је Илићева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *