Српско хемијско друштво уручило компанији НИС признање за сарадњу

Вaдим Смирнoв, зaмeник гeнeрaлнoг дирeктoрa и дирeктoр Функциje зa спoљнe вeзe, oднoсe сa држaвним oргaнимa и ПР у имe кoмпaниje НИС примиo je признaњe Српскoг хeмиjскoг друштвa

Стална улагања у унапређење квалитета образовања у Србији, адаптација и реконструкција 30 рачунарских учионица и 20 лабораторија за физику и хемију, подршка организацији 34 српске и међународне олимпијаде знања из области природних наука, само су неки од повода да компанији НИС и њеном програму „Енергији знања“ данас у просторијама САНУ-а буде уручена специјална захвалница Српског хемијског друштва. У име НИС-а признање је примио Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за спољне везе, односе са државним органима и ПР.

Свечаности су присуствовали  представници Универзитета у Београду, Српске академије наука и уметности, а на овој свечаности специјална признања уручена су најбољим студентима, професорима и учесницима међународних хемијских олимпијада који су освојили признања на тим такмичењима.

Овом приликом Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за спољне везе, односе са државним органима и ПР изразио је задовољство што је компанија НИС добила признање и нагласио значај улагања компаније у науку.

„Велико је задовољство бити на оваквом скупу, где  мирише на науку, на бољу будућност, и драго ми је да је компанија НИС део те будућности. За нас подршка науци и младим људима преставља стратешко опредељење и наша компанија настоји да увек усмери део новца који заради на подршку науци, школама, факултетима, друштвима, као што је Српско хемијско друштво. Знам да ваше друштво има чиме да се поноси, сјајним резултатима као што су 18 освојених медаља на међународним такмичењима и веома сам поносан ако смо само малим делом као компанија помогли томе. Истакао бих да ће наша компанија наставити и даље да улаже у младе и њихово образовање, јер су то области на којима се темељи будућност“, истакао је Смирнов.

Дoбитници признaњa Српскoг хeмиjскoг друштвa

На свечаности се обратио и потпредседник Српског хемијског друштва проф. др Душан Сладић који је говорио о активностима Друштва у 2018. години и нагласио значај подршке домаћих институција, са посебним нагласком на компанију НИС и њен дугогодишњи допринос раду овог друштва.

Српско хемијско друштво једно је од наших најстаријих научних друштава, девето најстарије хемијско друштво у Европи, а десето у свету. Организатор је многобројних међународних и националних научних скупова на којима је радове представило и 12 нобеловаца.

Компанија НИС већ годинама подржава школе, факултете, научне и образовне установе широм Србије. За допринос развоју образовања НИС је постао прва компанија која је добила “Светосавску награду” коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а компанија ће и у наредном периоду наставити да подржава унапређење квалитета образовања у Србије, као и младе таленте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *