Како газда каже

Понашање Приштине постаје сасвим јасно тек ако пођемо од чињенице да тамошње власти не воде сопствену политику

На први поглед чини се да приштинско руководство од времена увођења сулудих такси на робу из Србије потпуно игнорише Европску унију и НАТО. Не обазирући се на њихове препоруке, формирали су „војску Косова“ и одбили да укину таксе.

ЈЕДАН АУТОРИТЕТ Иако, дакле, може да изгледа да је Приштина постала моћна и непослушна, то није истина. Они се заправо понашају у складу са животињским инстинктом – да уважавају само једног газду, један ауторитет. Оперисани од дипломатије и компромиса, они игноришу и одбијају све што није у складу са налозима из Вашингтона (и Лондона).
Док Американци покушавају да нас збуне понеком позитивном изјавом како се не бисмо досетили одакле ветар дува, Велика Британија наступа отворено непријатељски према Србији. Њихов амбасадор у Приштини Рури О’Конел каже да су таксе на увоз српске робе, као и формирање „војске Косова“ потпуно легална ствар и да је то „одговор на српске провокације“.
Нису у питању само речи него и прљаве акције британске службе МИ6, која покушава да од уцењених и потплаћених Срба направи неку нову странку на КиМ као пандан „Српској листи“, а која би бар формално „озаконила“ потпуно незаконите и опасне потезе Приштине.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *