Хибридно сламање Србије

Да ли рат на Косову постаје реална опасност?

Док гледамо дивљање парадржавних институција косовских Албанаца, по ко зна који пут се чудимо ћутању западног света. Очекујемо да ће их пребијања, хапшења, изгладњавање, недостатак лекова и све оштрије претње Србима на Космету ганути и да ће неко моћан рећи – доста више, претерали сте. Очи су пре свега упрте у Америку, с уверењем да онај ко је створио приштинску власт најлакше може и да је обузда. Иако је све јасно и ситуација алармантна, са Запада нам стиже увредљиво ћутање и понека бледа препорука Приштини да треба укинути таксе.

АЛБАНСКИ ЗЛОЧИНИ И НАТО ИНТЕРЕСИ Афера Кашоги је ситна према ономе шта се дешава на Космету јер је у питању само један човек, али далеко јасније објашњава амерички став према злочину који важи и када су у питању Срби у нашој јужној покрајини. Јавно је речено – неће ваљда због једног Кашогија пропасти стратешки интереси САД и уговори који су, само за оружје, тешки преко сто милијарди долара? Исти принцип важи и на Балкану – неће ваљда патње, убијање и етничко чишћење Срба на Космету зауставити процес америчког овладавања Балканом? Пракса је учврстила уверење албанских злочинаца да њихови САД и НАТО савезници не могу ни за шта да буду осуђени ако је то што раде у складу с интересима алијансе. Зато нам се смеју у лице док врше нове злочине. Виде они више него јасне поруке да је злочин против Срба дозвољен и да за то нема одговорности.

ХИБРИДНИ РАТ Хибридни рат (специјални рат) најјачих обавештајних служби НАТО-а вођен је истовремено против више држава на Балкану: Црне Горе, Македоније, Републике Српске у оквиру БиХ, и Србије. Приоритет су биле државе у којима се могао лакше остварити коначни циљ – да постану НАТО државе, с потпуно подређеним и поузданим државним руководствима. То је успешно одрађено у Црној Гори и Македонији, и видели смо да нема никакве везе што је то урађено на незаконит начин и под жестоким политичким притисцима. Политичари који су били против уласка у НАТО и који би данас могли покварити већ завршен посао, прогањају се и затварају као у најгорим тоталитарним режимима, што Западу наравно не смета ако су интереси алијансе у питању.
Србија је остављена за крај, као најтврђи орах, а за Републику Српску се сматра да би након слома Србије пала по аутоматизму. Процењено је да ће се хибридни рат против Србије најуспешније водити преко Космета и албанске власти у Приштини. Преко Косова се спроводе све врсте јаког притиска на Србију, од политичког и дипломатског па до војног и економског, уз јаку западну пропаганду. На први поглед се чини да је циљ ових дешавања заузимање севера Косова, што је сасвим могуће, али је далеко вероватније да је ипак циљ много радикалнији – сламање отпора Србије у целини.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

3 коментара

  1. Avatar

    Krajni cilj je unistenje Srba i Srbije.Kao geografskog i istorijskog pojma.Sve ostalo su samo poluge u ostvarivanju toga cilja.Ako trezvenije pogledamo nama se postavljaju uslovi koji sve i da hocemo ne mozemo da prihvatimo.Kosovo je dakle ta tacka koja je trenutno dovoljna da se Srbi i Srbija drze pod pritiskom i stalnom pretnjom ratom/Zato su im i potrfebni rezimi (mafijaski rezimi) koje su formirali i drze u bivsim JU republikama.NJihov jedini zadatak je stalna tenzija sa Srbijom.I u tu svrhu su sva sredstva dozvoljena.Mi se non stop bavimo dokazivanjem nase nevinosti.Svi koji odlucuju na zapadu znaju da je sve po pitanjuy Srbije LAZ.Dakle mi umesto da se bavimo genezom uzrokom polozaja u kome se nalazimo trosimo vreme i energiju doikazujuci ono sto zapad zna a sto ga zgod,krajnjeg cilja, uopste ne interesuje.Dakle ko je kada zasto,sa kojim ciljem i kojih interesa napisao laznu istoriju Srba (ne Srba sveta) i ko do danas sprovodi politiku unisternja SRBSKOG bica.Koji su to toliko vazni faktori koji ne dozvoljavaju,i zasto ne dozvoljavaju Srbima prava koja su garantovana svim ostalim narodima evrope.Kad god su Srbi polusali da vode svoju politiku i da zauzmu mesto koje im pripada u svetslkoj istoriji nasli su se oni koji su ih u tome sprecili.OD Kosova,kad smo od ostatka evrope zrtvovani da nas islam unisti,Pa kad smo se povampirili dosla je austro ugarska da nas unisti.Pa kad smo i njih pobedili dosao je Hitler.Pa kad smo i njega pobedili dosli su komunisti (lazni komunisti) da nas oni u vidu lazne brace sputavaju u napretku.Kad je narod procitao i ovu igru zavere uvedene su sankcije i rat i bombardovanje i kodanje parceta po parceta Srbije da od Srbije kad nauka dokaze ovo o cemu ja govorim,ne ostane klamen na kamenu.I nikakve igre sa zapadom nam ne mogu pomoci.Samo zastita mocnih koji nemaju ovako perfidne ciljeve za nas je spas.Sve ostalo je propast.,Nemoze krace a da se razume.Cemu slzi nasa nauka.Kako smo dovedeni u situaciju da ni verbalno,naucno,istorijski,nemamo pravo da se branimo.Koja je to kvazi nauka i kvazi politika u samoj Srbniji koja nas je dovela u ovo stanje.Naravno svi mi to vidimo i svi se pravimo ludi.Dokle.

  2. Avatar

    “… по ко зна који пут се чудимо ћутању западног света.”! Нејасно је зашто се неко на ове ствари чуди. Зашто је чудно да Запад упорно и дуго ради на остварењу свог циља. У вековној борби за сламање и уништење српског народа Запад је само мењао технике, начине и предводнике у тој борби али је сама борба константа. Радили су то Млечани, потом Немци (као аустроугари и Немци из Немачке), Енглези, Французи (од Наполеона до Макрона), Италијани, … У тој борби су показали изузетну машту, бездушност и наравно поквареност. Млечанима је основна одлика била превара, Аустроугари су чак измислили албанску нацију да би им дали државу и нанели штету Србима, Немци су нас убијали сирово и сурово, индустријски такорећи, Амери на различите начине, а у преварама и смицалицама свакако је мртва трка међу Енглезима и Ватиканом. И све траје вековима. Чему и откуд онда чуђење?

  3. Avatar

    Sada je pravi momenat da se sa siptarima prekinu bilo kakvi razgovori, jer su sami krivi za nastalu situaciju, osim toga pod hitno i otvoreno traziti zastitu Rusije i sa njima napraviti sve potrebne sporazume. Samo Rezolucija 1244 treba da se postuje i primenjuje u punom formatu, donekle je to i potvrdjeno na zasedanju SB. Nasa drzava treba da proglasi Okupaciju dela teritorije od strane onih koji su iskoristili priliku da si naprave bazu radi kontrole puteva, a sto je jos vaznije radi pljacke Srpske imovine u pokrajini i da im nasa Vlada salje mesecne racune za vrednosti ukradene i opljackane minerale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *