Градски парк у Чачку добио ново дечје игралиште уз подршку НИС-а

Највеће дечје игралиште у Србији, које се налази у градском парку у Чачку добило је ново „рухo“. Ова играоница на отвореном простире се на 550 метара квадратних, опремљена је најсавременијом опремом попут дечјих мобилијара, мултифункционалне играонице, љуљашки, клацкалица и меке подлоге за безбедну игру деце, а комлетну реконструкцију подржала је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ у сарадњи са градом Чачком и Спортским центром Младост.  

Желећи да Чачанима подари оазу здравља у којој ће најмлађи моћи безбрижно да уживају у игри, НИС је подржао уређење игралишта са осам милиона динара. На овај начин компанија жели да омогући да најмлађи Чачани имају боље услове за одрастање и веселије детињство и усмери их да се баве спортом.

Свечаности која је овом приликом организована присуствовали су представници локалне самоуправе, компаније НИС, представници спортског центра Младост и многобројне званице.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за спољне везе, односе са државним органима и ПР,  изразио је задовољство што у  име компаније НИС отвара реконструисано игралиште, и истакао значај улагања компаније у пројекте намењене најмлађима.  

„Град Чачак има посебно место у историји Србије, на мапи Србије, али  и на мапи пословања НИС-а. Чачак је наш важан бизнис партнер и зато са великим задовољством користимо сваку прилику да вратимо становницима овог града нешто што би могло да побољша њихове услове  живота. Слоган наше компаније је „Будућност на делу“, а деца су наша будућност. Истакао бих да са градом Чачком успешно сарађујемо већ пет година где смо уложили више од 40 милиона динара, и напоменуо бих да у наредном периоду настављамо са даљим улагањима и подршком пројектима који ће  допринети квалитетнијем  животу грађана Чачка“, навео је Смирнов.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка захвалио је компанији НИС на доброј пракси и подршци коју даје граду.  

„Са поносом дајемо на дар првенствено деци,  али и одраслима на коришћење реконструисано игралиште. Ово је пројекат који је реализован захваљујући одличној сарадњи Нафтне индустрије Србије и града Чачка, која траје ево већ пет година у току којих је реализован низ пројеката. Парк такође поседује и део справа намењен деци са инвалидитетом, која заједно са својим вршњацима могу безбрижно  да се играју и вежбају. Град Чачак ће се и даље трудити да путем анкета суграђани опредељују оне пројекте који су најважнији за заједницу“, истакао је Тодоровић.

Милош Стеванић из Спортског центра Младост је искористио прилику да захвали НИС-у  и граду Чачку на подршци у реконструкцији дечјег  игралишта.  

„Ово је већ четврти пројекат који Спортски Центар Младост реализује уз подршку компаније НИС. Подсетићу да смо до сада уредили део леве обале Мораве,  на градској плажи,  ограду комплекса градског стадиона,  пре годину дана изградили смо ново дечје игралиште на Љубић кеју. Данас предајемо једно ново модерно игралиште  за децу које се простире на 550 квадрата и са поносом могу рећи да је највеће у овом тренутку у Србији.  На пролеће остаје да урадимо и систем за заливање у градском парку чиме ћемо комплетно завршити овај пројекат“, навео је Стеванић.

Реконструисано игралиште једно је од 18 дечјих терена на отвореном и спортских вежбаоница које је НИС подржао у Чачку у оквиру програма „Заједници заједно“. Компанија је ове године определила фонд од 114,5 милиона динара за реализацију 26 пројеката од капиталног значаја за развој заједница широм Србије.

Додатне информације:

Програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ један је од најзначајнијих пројеката НИС-а који се успешно спроводи већ 10 година у сарадњи са локалним заједницама у Србији. Током тог периода, реализовано је преко 900 пројеката вредних више од милијарду динара, који су значајно унапредили живот  грађана у заједницама у којима компанија послује – Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Кикинди, Зрењанину, Кањижи, Србобрану, Житишту и Новом Бечеју. Од ове године програму се први пут прикључио и град Пожаревац, чиме је НИС наставио да проширује круг партнерских заједница у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *