Ошешељени Санџак

У сукобу супротстављених бошњачких партија уочи избора за Национално веће, оптужбе лидера радикала на рачун једног од њих нису биле много драстичније од оних које су сами изрицали једни о другима

Скупштина Србије, по свему судећи, бар у догледно време неће постати институција из које су увреде, псовке или дискриминација – протерани. Мајстор сарказма, ексцеса, агресије и примитивног језичког наступа и скандала је шеф радикала Војислав Шешељ. Све то и данас користи у покушају да личним наступом и ауторитетом васкрсне СРС.

„АФЕРА“ ЉАЈИЋ Најсвежији случај таквог понашања догодио се пре неколико дана када је оптужио потпредседника Владе Србије и министра Расима Љајића да је вођа једног нарко-картела у Србији. Шешељ је на скупштинској седници рекао да се власт заклела да ће водити борбу против криминала и корупције, а да при томе није у стању да савлада корупцију у сопственим редовима у структурама власти.
„Најновији случај за који сам поуздано сазнао, из проверених извора, јесте криминална афера потпредседника владе Расима Љајића. Он је главни вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије. Полиција има сва оперативна сазнања, све има документовано и нико ништа не предузима зато што је (Љајић) потпредседник владе“, рекао је Шешељ и по обичају „досолио“ устврдивши и да Љајић има лажну диплому Медицинског факултета и да је председник садако партије, каква није у стању да сама пређе цензус те се због неколико мандата „прикопча“ некој великој партији.

САВЕЗ ШЕШЕЉА И ЗУКОРЛИЋА Напад је уследио баш уочи избора за националне савете одржане 4. новембра, у овом случају Бошњачки национални савет, што апострофира и Љајић наводећи да су Шешељеве оптужбе наручене, неистините и монструозне и да их је, у ствари, наручио његов конкурент, лидер Странке правде и помирења (СПП) и посланик у Скупштини Србије Муамер Зукорлић.
На делу је, каже, „чврст савез осуђеног ратног злочинца Шешеља и осведоченог криминалца Зукорлића. Чак ни читава машинерија опскурних ликова која је упрегнута да погура Зукорлића – од Шешеља, преко Марића до Сандуловића, неће га спасти од дебакла на изборима. Добро је што су пет дана пре избора грађани Санџака у прилици да на делу виде како функционише коалиција лажног војводе и лажног муфтије“, казао је Љајић.
Револтиран, Љајићев СДПС одлучио је да не учествује у раду текућег заседања Скупштине Србије али ће, не губећи политички нерв, давати кворум и гласати за све законе који воде у пристојну, уређену и европску Србију. Без обзира на Љајићево запажање да је председница Скупштине Србије Маја Гојковић током седнице врло благонаклоно слушала Шешељеве лажи. „Чак је уместо Шешеља опомињала наше посланике. Ако се СНС определио за Зукорлића као коалиционог партнера, онда смо ми ту вишак“, навео је Љајић.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *