Порука из Москве

Како су се Центар за евроатлантске студије Јелене Милић, Фондација за отворено друштво Џорџа Сороша и Атлантски савет из Вашингтона уротили да коригују границу између Србије и Косова, и какав је одговор и њима и њиховим сарадницима на терену стигао из Кремља?

Беџет Пацоли, министар иностраних послова самопроглашеног Косова а уз то и потпредседник њихове владе, није ни покушао да сакрије да је изненађен текућим развојем ситуације. „У почетку ми је то деловало као недостижна идеја, помало чудна“, рекао је Пацоли за ТВ „Клан Косова“ говорећи о идеји Хашима Тачија, а видећемо тек да ли је то баш Тачијева идеја, о корекцији границе између Србије и такозваног Косова. „Да вам право кажем, свакога дана видим да ова идеја задобија подршку. То је оно што чујем током посета и састанака које председник Хашим Тачи има широм света.“

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

3 коментара

 1. Avatar

  Luda kuca.Mozda nemozemo da uticemo na odluke amerike i EU.Alii svakako mozemo da sprecimo kvazi demokratiju ovih anti drzavnih sotona.Do kada cemo se igrati sa sudbinom naroda idrzave.Cemu uopste sluzi ovakva drzava.

 2. Avatar
  VUČIĆ, TAČI, PUTIN... (unutrašnji dijalog)

  KOREKCIJA GRANICE izmedju Srbije i Kosova dobija na snazi: to je užurbana taktika i pritisak na Srbiju da okonča (istorijski reši) finalizaciju Briselskih pregovora. Cilj je da se KOREKCIJOM Preševski deo pripoji Kosovu, a četiti opštine na severu Mitrovice dobiju zaseban status ZSO u okviru Kosova (ili pripajaje Srbiji… to je neizvesno).

  Trebamo se potsetiti i naglasiti da je pet god. na snazi bila prva “opcija” DIJALOG; Nakon toga od prošle god. Vučić se dosetio KOMPROMISA sa Albancima (da ispune jedinu obavezu-dogovor iz Briselskog sporazuma-BS – da daju Srbiji ZSO (po zakonima i Ustavu Kosova); Sledi zahtev Hašima Tačija za DEMARKACIJU GRANICE sa Srbijom (po BS da se potvrdi integrisani administrativni prelaz u granicu sa carinom); Na to se nadovezuje Vučić sa zahtevom za RAZGRANIČENJE SA ALBANCIMA (drugi izraz za demarkaciju) – bez pojašnjenje: jel misli na razgraničenje na Kosovu ili izmedju Srbije i Kosova (višemesečna oštra tema u mediima).

  SADA SE VUČIĆ PONOVO VRAĆA NA KOMPROMIS – po instrukcijama SAD i EU – ne mešaju se navodno, ali daju logistiku: “Samo Beograd i Priština” (čitaj Vučić i Tači) da se dogovore KOMPROMISNIM REŠENJEM uz moguću KOREKCIJU GRANICE i nametnutu podršku da Kosovo formira vojsku (kao pritisak na Srbiju da Vučić potpiše normalizaciju za ulasak KS u UN).
  KONSTANTA POLITIKE SAD-EU je – da je Briselski sporazum od starta 2013 god. zacementiran – Kosovo NEZAVISNO (dobilo u pregovorima sve atribute Albanske muslmanske države).
  POSTAVLJA SE PITANJE – zašto su Vučić i Dačić u startu potpisali (veleizdajnički) Briselski sporazum, a nakon toga vrše pregovore “da Srbija nešto dobije od Albanaca i Hašima Tačija”???

  VLADIMIR PUTIN-RUSIJA daju punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije – Vučiću-Srbiji i DOGOVORU-KOMPROMISU sa Albancima (!). Da li je PUTIN pročitao Briselski sporazum ili dobija pogrešno tumačenje-informacije??? …

  7
  1
 3. Avatar
  Mamajev Kurgan

  Braco Srbi necemo dati pedlja nase svetinje KiM ne ne i nikada ne pa taman da ima mikion ovakvih zlotvofevina zapadnih koji stoje iza siftarskih ustaskih islamo koljaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *