Мамону на поклоњење

Цариградска патријаршија је укинула одлуку из 1686/7194. којом је Кијевска митрополија предата Московској патријаршији. Да ли ће евроунијатско право наћи да је одлука исправна због демократских начела а и угрожених људских права крајем 17. века?

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

ЗАКОН ВИШЕ НЕ ВАЖИ Цариградска патријаршија је укинула одлуку из 1686/7194. године којом је Кијевска митрополија предата Московској патријаршији. Интересује ме како ће евроунијатско право, али и англосаксонско, реаговати на ову одлуку. Вероватно ће и Хашки трибунал или његов наследник, нешто што се накарадно зове Резидуалним механизмом, заузети став поводом поништења уговора. Нешто због демократије и угрожених људских права крајем 17. века, а мало више због својих добро плаћених фотеља. Кад је уговор потписан, шта у њему пише, чланови механизма не знају, али за стотину хиљада евра поклониће се и од клањања евровском идолу никад неће одустати. Одавно су они изабрали Мамона.

Како је почело, у опасности је и Законик благовернога цара Стефана донетог лета 6857, индикта 2, на празник Вазнесења Господњег, месеца маја, 21 дан. Срби га зову краће Закон цара Душана и по новом календару донет је 1349. године. Не смем ни да помислим шта све чека Законоправило Светога Саве објављено 1219/6727. године. Сигуран сам да ће забранити министарствима државе Србије, а поготову Министарству просвете, да Законоправило уопште помињу. Најлакше је осудити прошлост. У Независној Држави Хрватској спремају закон којим ће забранити српска гробља!? Наводно вређају живе „Хрвате“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *