ЗАШТО АМЕРИЧКА ЕЛИТА МРЗИ ТРАМПА?

Иако је од избора 2016. у САД протекло две године, антитрамповска хистерија не да није утихнула него се захуктала, а на сцену сваким даном излазе нови играчи, који морају јасно да кажу на чијој су страни и кога подржавају

Конфликт Трампа и америчке елите“, „Зашто се америчка елита боји Трампа“, „Трамп чисти америчку елиту“, „’Бели бумеранг’ ударио по америчкој елити“, „Херој радничке класе. Трамп против америчке пословне елите“, „Америчка елита против богатог представника америчког народа Доналда Трампа“, „Сви мрзе Доналда: како је Трамп постао главни непријатељ америчке елите“, „Трамп ће очистити елиту САД“ – само су неки наслови у америчким медијима који сведоче о обиму антитрамповске хистерије у овој земљи.
Ниједан председник САД током историје ове државе није подвргнут тако жестоком, поквареном и масовном нападу као садашњи домаћин Белог дома, Доналд Трамп. Заборављени су сви принципи објективности, политичке коректности, а амерички медији су се претворили не „у сеоске џукеле“ које „уједају“ присталице Трампа него и у суд који „линчује“ све који „миришу на трампизам“. На насловној страни „Њујорк магазина“ насликан је Трамп као свиња. Утицајни „Њујоркер“ после Трампове изјаве да мигранти у САД долазе из „задњице света“, излази с насловницом на којој из раке вири глава која личи на Трампа, а пре тога су објавили број где је на насловној страни амерички председник представљен као кловн. Т. А. Франк у „Вашингтон посту“ прогласио је Трампа „опасношћу невероватног нивоа“, а како би то доказао, приредио је и зборник радова „Против Трампа“, са 22 чланка различитих аутора (међу којима се истичу Вилијам Кристол, бивше уредник „Викли стандарда“; Џон Подгорец, уредник „Коментерија“; Р. Р. Рено, уредник „Фрст тингса“; Јувал Левин, уредник „Нешенел аферса“ и Бен Доменч, суоснивач конзервативног веб-сајта „Федералист“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *