Свечаност поводом вишегодишњег успешног партнерства НИС и Нови Сад настављају са заједничким пројектима у корист свих грађана

Град Нови Сад и компанија НИС представили су данас резултате вишегодишње успешне сарадње кроз програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ који НИС реализује већ 10 година желећи да унапреди квалитет живота локалних заједница широм Србије. Свечаности у Градској кући присуствовали су Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС, бројне званице и представници медија. Данашња манифестација била је уједно и прилика да два партнера најаве нове заједничке пројекте са истим циљем – квалитетнијим животом свих Новосађана и њихових гостију.

Кроз различите програме друштвене одговорности, вођен својим слоганом „Будућност на делу“, НИС је од 2009. године у развој Новог Сада уложио готово 300 милиона динара. Од тога је само кроз програм „Заједници заједно“ реализовано 86 пројеката који су допринели побољшању услова живота Новосађана. Ови пројекти уједно су сјајан пример заједничког ангажовања НИС-а и локалне заједнице на општу добробит.

Тако су, између осталог, партнерским напорима реконструисана и изграђена дечја игралишта Предшколске установе „Радосно детињство“, обновљен објекат Мале стражаре – Опсерваторије на Петроварадинској тврђави, уређен Дунавски парк, значајно унапређена спортска инфраструктура Новог Сада. Поред тога, НИС и Нови Сад су, у сарадњи са EXIT фондацијом, промовисали успешне младе људе у жељи да постану хероји долазећих генерација, подржали бројне културне и спортске манифестације међу којима је и „Стеријино позорје“, побољшали услове за рад и боравак у Дому „Ветерник“. Такође, у оквиру програма „Заједници заједно“ у Новом Саду је отворена прва Канцеларија за ауто-седишта како би се јачала безбедност најмлађих у саобраћају, док је на Штранду уређено прво комбиновано дечје игралиште у Србији, прилагођено малишанима са посебним потребама.  Од 2009. године НИС је подржао и рад бројних спортских клубова и удружења у Новом Саду међу којима су и Одбојкашки клуб „Војводина“ и Стонотениски клуб „Нови Сад“.  

Поред партнерства оствареног кроз друштвено одговорне пројекте НИС и Нови Сад остварују и успешну пословну сарадњу. Осим тога што је у Новом Саду седиште компаније, НИС у овом граду поседује значајне бизнис капацитете, међу којима и 13 малопродајних објеката и Научно-технолошки центар, док компанија упошљава и више од 2.000 Новосађана.

Поводом представљања резултата сарадње са компанијом НИС, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада је рекао да је пословни успех компаније НИС успех читаве заједнице, јер гарантује да ће друштвено одговорни програм ”Заједници заједно” наставити да се реализује у још већем интензитету.

„Поносни смо што смо у Програм, који тежи напретку друштва, улагањем у науку, обрaзовање, културу, спорт, социјално предузетништво, укључени од самог почетка. Захваљујући томе, подршку су добили многи талентовани појединци и институције, који представљају будућност Новог Сада и Србије. Новина је да је компанија НИС наш партнер и у обнови бисера Новог Сада, односно Петроварадинске тврђаве која ће добити сјај који и заслужује, јер сваки њен камен и цигла представљају наше јединствено културно-историјско наслеђе. Тамо смо преселили и културне манифестације, и показали да имамо капацитет да организујемо квалитетне садржаје и мимо централног градског трга, па градић полако почиње да живи као културно-туристичка атракција“, рекао је Вучевић.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС је истакао:

„НИС је у срцу Новог Сада, уверен сам, не само географски. Зато напредак наше компаније не би био потпун, ако не би допринео и напретку града у којем живимо и радимо. Такво схватање је и у нашој стратегији, посебно у програму „Заједници заједно“. Поносни смо што то партнерство траје већ десет година и што из године у годину видимо допринос НИС-а развоју локалних заједница широм Србије. Нови Сад, свакако, има посебно место и, колико је задовољства због реализованих пројеката, још нас више радују они који долазе. Деценија наше успешне сарадње кроз програм „Заједници заједно“ још једном потврђује нашу заједничку вољу и поверење у сарадњи  за добробит Новог Сада и Новосађана“.

Сарадња са локалним заједницама у Србији један је од приоритета друштвене одговорности НИС-а који се реализује кроз програм „Заједници заједно“. Од 2009. године НИС је у оквиру овог програма остварио сарадњу са 11 локалних заједница и реализовао више од 900 пројеката вредних преко милијарду динара. Од ове године програму се придружила и 12. локална заједница – Пожаревац, чиме је НИС наставио да шири круг својих пријатеља и партнера како би унапредио квалитет живота грађана широм Србије, пре свега оних најмлађих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *