СРБИЈА МЕЂ ГЛОБАЛНИМ ШЉИВАМА

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НА ЛЕТЊЕМ ДАВОСУ

За Београд је кључно важно да на највишем нивоу буде заступљен на местима где се озбиљно и с великим инвестиционим потенцијалом разговара о иновацијама, новим технологијама и модерном предузетништву. Од Тијенђина у ово доба године за тако нешто нема бољег града

Тијенђин је, уз Нингбо, Шангај, Шенџен и Хонгконг, најзначајнија кинеска лука. Град има више од једанаест милиона становника и налази се око 140 километара југоисточно од Пекинга, на обали Бохајског мора. До њега се супербрзим возом стиже за 32 минута.
Тијенђин је, уз Пекинг, Шангај и Чунгћинг, један од четири града под директном управом централне владе.
Овог септембра Тијенђин је домаћин летњег Давоса, тачније скупа који организују Светски економски форум из Швајцарске и кинеска влада. Тачан назив летњег Давоса, који се, осим у Тијенђину, наизменично организује и у Даљену, још једном граду на обали Бохајског мора, али ближе северној Кореји, дословно је „Годишњи састанак нових шампиона“.
За Београд је кључно важно да на највишем нивоу буде заступљен на местима где се озбиљно и с великим инвестиционим потенцијалом разговара о иновацијама, новим технологијама и модерном предузетништву.
Од Тијенђина у ово доба године за тако нешто нема бољег града. Стога је посета председника Александра Вучића и бројних српских министара Кини, Пекингу и Тијенђину, овог септембра била изузетно важна.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *