Печат недеље

НАЈВЕЋЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ У МОДЕРНОЈ ИСТОРИЈИ РУСИЈЕ

На Далеком истоку почињу највеће војне вежбе у модерној историји Русије – „Восток 2018“, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације. Вежбе, по свом обиму, учешћу људства и технике највеће за последњих 37 година, трајаће од 11. до 17. септембра под командом министра одбране, генерала Сергеја Шојгуа.
На вежбама ће учествовати око 300 хиљада војника из Централне и Источне војне области, Северна флота, јединице Ваздушно-десантних снага, транспортна и стратешка авијација, уз више од хиљаду авиона, хеликоптера и беспилотних летелица, око 37.000 оклопних возила (тенкови, БМП и друга техника, четири пута више него у највећој тенковској бици код Курска) и 80 бродова. Поред тога, вежбама ће се прикључити војске Кине и Монголије.
Главни део вежбе одржаће се на полигонима у Источној војној области Ваздушно-десантних снага и јединица ПВО, као и у водама Беринговог и Охотског мора, Авачинског и Кронотског залива.
Вежба „Восток 2018“ подељена је у две фазе – током прве размештаће се копнене снаге и снаге Војно-поморске флоте у северним и далекоисточним зонама. У другој фази биће разрађено управљање групацијама трупа, укључујући и одбрану и офанзиву.
Главни циљ је провера спремности команди приликом груписања трупа и организовања интеракције између копнених група и морнарице. Током вежби, како се наводи, команда ће добити и праксу и побољшати вештине командовања и контроле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *