НИС и КСС организовали турнир за младе кошаркаше у Београду Заједно за будуће шампионе

Плато испред Пословног центра Нафтне индустрије Србије у Београду претворен је данас у својеврсну кошаркашку арену на којој су своје вештине исказали најмлађи кошаркаши и кошаркашице Србије – деца узраста од 7 до 10 година.

Овај мини баскет турнир под називом „Викенд шампиона“ организовала је Нафтна индустрија Србије уз подршку Кошаркашког савеза Србије, а прилику да покаже своје кошаркашко знање добило је око 700 деце из 45 тимова из целе Србије. Деца су била подељена у две старосне категорије – од 7 и 8 година, односно од 9 и 10 година. Све школе кошарке које су учествовале у данашњем спектаклу чланице су Кошаркашког савеза Србије.

На данашњем турниру није било победника и поражених, јер су сваки кош, успешно додавање, дриблинг и скок били заједнички успех наших младих кошаркаша који је дочекан аплаузима свих присутних. На крају такмичења сви учесници добили су медаље које су, судећи према приказаном умећу, само прве награде нове генерације кошаркаша која ће обезбедити да Србија настави да бележи запажене резултате у овом спорту на репрезентативном и клупском плану.

Данашње такмичење, одржано у склопу шире акције НИС-а „Сви смо један тим“, употпунили су кошаркаши београдског „Партизана“ Алексеј Николић, Урош Трифуновић и Александар Аранитовић који су се дружили са младим спортистима, учили их кошаркашким триковима и упутили их у тајне овог спорта. Првотимци Партизана истакли су да су овим дружењем добили додатну енергију пред почетак сезоне, у којој их очекују важне обавезе у домаћим и међународним такмичењима. Као знак подршке, младим кошаркашима придружила се и женска кошаркашка екипа из Шангаја, предвођена Марином Маљковић, селекторком женске кошаркашке репрезентације Србије.

Промоција спорта и афирмација спортских вредности један је од приоритета друштвено одговорних пројеката НИС-а који се спроводе под слоганом „Будућност на делу“. У центру ових активности је подршка младим талентима и дечјем спорту, а акција „Сви смо један тим“ покренута је ради промоције заједништва, толеранције и развоја спортског духа код најмлађих. Поред тога, НИС је вишегодишњи партнер Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког клуба „Партизан НИС“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *