Минирање Озрена

Како се у БиХ и даље амнестирају исламисти од кривичне одговорности, уз помоћ „српских“ кадрова

Нећемо подржати смјену Драгана Мектића, поручио је Шемсудин Мехмедовић, утицајни кадар СДА и ратни шеф полиције у Тешњу. Када каже „ми нећемо то подржати“, то „ми“ је у ствари Странка демократске акциј, и, конкретно, то су Бакир Изетбеговић и Шефик Џаферовић.

ДОКАЗ ОДНОСА ПРЕМА СРБИМА У сјени покушаја Савеза независних социјалдемократа и предсједника Републике Српске Милорада Додика да „штеточину“ из Прњавора Драгана Мектића, макар симболично пред истек мандата, уклони са чела Министарства безбједности, објављен је податак како је Тужилаштво БиХ одустало од кривичног гоњења Мехмедовића због почињених ратних злочина у Тешњу. Иако је тај поступак Тужилаштва БиХ доказ односа ове неуставне институције према ратним злочинима према Србима, ипак је ово посебна срамота, издаја жртава и закона, која је припремана у оквиру организоване, криминално-пријатељске групе повезане кроз вршење власти у Сарајеву.
Иако је политика непризнавања властитих злочина формулисана у Сарајеву још у вријеме Алије Изетбеговића, ипак су ово недјело заједно припремили кадрови СДС-а и СДА.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *