Магнетна резонанца за Институт у Новом Саду

Прва магнетна резонанца у Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, вредна 100 милиона динара, а чију набавку је обезбедила Покрајинска влада, почела је с радом. Захваливши компанијама које су се прикључиле овој акцији, председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је реч о најбољем дијагностичком апарату у нашој земљи који ће омогућити дијагностику деце и омладине до 18 године и новорођенчади: „Набавком најсавременијег апарата за магнетну резонанцу, пратеће опреме и изградњом посебног објекта за ове намене, први пут створени су услови да се цео поступак дијагностике обави у Институту, на једном месту и на ефикасан начин.“
О значају набавке магнетне резонанце најбоље говори податак да се у Институту годишње обави око 130.000 прегледа, те да је за око 2.000 пацијената потребно обавити преглед и дијагностику магнетном резонанцом.
„План нам је и да реконструишемо фасаду Дечје болнице и да наставимо с набавком нових апарата у овој болници и свим другим здравственим установама, јер је циљ Покрајинске владе ревитализација и модернизација комплетног здравственог система Војводине“, навео је председник Мировић.
Кирил Тјурдењев, генерални директор Нафтне индустрије Србије, рекао је да је за ову компанију част и задовољство што је део ове хуманитарне акције: „НИС није само компанија или бренд, ми смо једна велика породица, а у срцу те породице су деца. Зато никад није било питање хоћемо ли бити у овој акцији, било нам је само важно како да помогнемо.“
Директорка Института за здравствену заштиту деце и омладине Јадранка Јовановић Привродски, захваливши Покрајинској влади на издвојеним средствима, истакла је да је ово велики дан за Институт и децу из Војводине. „Поред набавке магнетне резонанце, веома значајну улогу има и посебно изграђен објекат за ту намену, који је опремљен по свим стандардима како и захтева овај високо софистициран апарат“, закључила је директорка Института.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *