Има ли шансе за нову Европу?

Приближавају се европски избори заказани за мај 2019, а судећи по најновијим резултатима јавног мњења, народ више не верује ни званичној левици ни десници и окреће се странкама које нуде драстичне промене и алтернативу за Европу

Сви који данас звоне на узбуну, збијају редове и организују се у некакав фантомски покрет отпора за спас „слободног света од новог фашизма“, а који само они препознају у лику и делу потпредседника италијанске владе Матеа Салвинија, пре две и по године грохотом су се смејали када је он у Милану организовао први конгрес за Нову Европу и поручио да је куцнуо час да се европски народи побуне против Монструма из Брисела, односно против овакве Европе у којој је већина све сиромашнија и несигурнија, а привилегована мањина све богатија и бахатија.

„ЦРНА“ ИНТЕРНАЦИОНАЛА Водећи медији су овај скуп тада назвали „Црном интернационалом“ и, логично,  конгресом најцрњих фашиста и плаћеника „новог Хитлера“ Владимира Путина.

Иако је зграду старог Миланског сајма, у којој се тада окупило око 1.500 учесника из целе Европе, обезбеђивало око 300 полицајаца, нико још увек није успео да идентификује учеснике тадашњег „мирног протеста против фашизма“, односно групе маскираних хулигана наоружаних металним палицама и новопатентираним оружјем за „антифашистичку борбу“ – каменицама у најлон кесама пуним измета – којима су гађали учеснике конгреса, али и сваког ко се нашао у близини.

Већ тада је постало јасно да су категорије антифашиста и фашиста врло дискутабилне, с обзиром на то да свако ко се побуни против новог „политички коректног“ једноумља и покуша да нађе излаз из тунела у који је упала Европа аутоматски постаје фашиста којег треба згазити и затрти. Један од њих, лидер аустријских десничара из редова ФПО-а Хајнц Кристијан Штрахе тада је упитао присутне: „Да ли је ово Европа коју хоћемо?! Да ли хоћемо Европу насиља против неистомишљеника, односно оних који се буне против диктатуре мултинационалних компанија и банака коју спроводи њихова послуга, тзв. политичари? И у којој царује криминал без граница и досељавају се хорде муслимана из Африке и Азије којима ми морамо да се прилагођавамо и допуштамо да нас тероришу?“
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *