Нови споразум Београда и НИС у корист Београђана

Град Београд и НИС заједно граде „Будућност на делу“

У Скупштини Града Београда данас су представљени резултати вишегодишње успешне сарадње Града и компаније НИС. У оквиру обележавања 10. годишњице програма сарадње НИС-а и локалних заједница у Србији „Заједници заједно“ две стране потписале су Споразум о сарадњи којим ће бити настављена заједничка реализација капиталних пројеката који доприносе побољшању квалитета живота Београђана. Споразум су у присуству представника градске управе, компаније НИС и медија, потписали професор доктор Зоран Радојичић, градоначелник Београда, и Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а.

У циљу развоја и напретка локалне заједнице, Београд и НИС су током вишегодишњег партнерства заједнички реализовали бројне пројекте из области образовања и науке, културе, екологије, спорта, као и хуманитарне активности у које је укупно уложено готово 250 милиона динара. Између осталог, заједничким напорима уређена су три парка у Београду, улепшане градске фасаде, а значајна пажња посвећена је улагањима у развој образовне инфраструктуре. Као компанија посвећена иновацијама, НИС је подржао реконструкцију и опремање учионица и лабораторија у школама и на факултетима у Београду, као и отварање „Мејкерс спејса“, прве научно-занатске радионице у Србији која ради у оквиру београдског Центра за промоцију науке. Такође, у Београду су реализоване и хуманитарне акције НИС-а, међу којима набавка осам савремених медицинских апарата за потребе Универзитетске дечје клинике „Тиршова“ и опреме за Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици. Поред тога, запослени НИС-а су у Београду иницирали и реализовали више волонтерских акција међу којима су уређење дела Ботаничке баште, парка „Ђуро Стругар“, сређивање простора Установе за децу и младе „Сремчица“, припрема новогодишњих пакетића за децу која се лече у „Тиршовој“ и за штићенике Центра у Звечанској улици.

Након потписивања споразума професор доктор Зоран Радојичић, градоначелник Београда, изјавио је:

„Част ми је да једна велика и успешна компанија, каква је НИС, има исту визију Београда као и ми који смо у градској власти, а то је уређенији, здравији, образованији и модернији Београд. Хвала вам што подржавате Београд, улажете у њега и надам се да ћемо заједно успети да га учинимо још бољим местом за живот“.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је:

„Прави развој једне компаније могућ је само ако се развија и заједница у којој она живи и ради. Колико је то важно за НИС, види се и у нашој стратегији, посебно у програму „Заједници заједно“. То је партнерство које траје већ 10 година, а сваке године локалне заједнице широм Србије добијају око милион евра. Београд, наравно, има посебно место. За нас је Београд поуздан партнер и сарадник у многим пројектима за добробит  грађана и овог лепог града. Данас, када потписујемо још један споразум, уверен сам да ће их бити још много, на заједничко задовољство“.

Осим друштвено-одговорних пројеката, НИС у Београду реализује и значајне пословне активности. Поред тога што је у Београду смештен Пословни центар компаније, НИС на територији главног града поседује између осталог и 40 модерних бензинских станица и упошљава више од 2.000 радника. Град Београд и НИС и надаље ће наставити да јачају добру пословну сарадњу на корист обе стране и грађана престонице. О томе сведочи и недавно потписани споразум којим ће НИС Граду Београду уступити локацију на Чукарици, у близини Моста на Ади, која ће бити искоришћена за развој градске  инфраструктуре.

О значају сарадње Града Београда и компаније НИС говорио је и Андреја Младеновић, помоћник градоначелника.

„Изузетно ми је драго да са НИС-ом имамо такву сарадњу да смо већ постали и партнери и пријатељи. Такође, морам да напоменем да је то најуспешнија сарадња коју је Град Београд остварио са неком компанијом у протеклом периоду. Међу резултатима наше сарадње је и споразум о уступању Граду локације на Чукарици близу Моста на Ади која је део површине од 5,5 хектара на којој ћемо ми моћи убудуће да градимо и која је изузетно важна за град. Тиме ћемо наставити да радимо на концепцији коју Београд има – да се спуштамо на реке и на тај начин оживљавамо делове града који су били заузети индустријским комплексима и делатностима које очигледно нису адекватне за те делове града“.

Додатне информације:

Кроз корпоративни програм сарадње са локалним заједницама у Србији „Заједници заједно“, НИС је од 2009. године у партнерству са 11 општина и градова реализовао преко 900 пројеката у које је уложено више од милијарду динара. У оквиру овог програма НИС, поред Београда, сарађује са Новим Садом, Нишом, Чачком, Зрењанином, Панчевом, Кикиндом, Кањижом, Новим Бечејом, Србобраном и Житиштем. Од ове године програму „Заједници заједно“ придружио се и Град Пожаревац, као 12. локална заједница, чиме НИС наставља да проширује партнерске односе са општинама и градовима у Србији. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *