Ненси Синатра и ћирилица

Ништа није црно као што изгледа. Тог мишљења се прво морамо ослободити. Друго, јачајмо своју војску и ако треба, а треба, уведимо обавезно служење војног рока. Ако о томе могу да размишљају Шведска, Немачка и друге земље, можемо и ми

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.
Занимљива се полемика води у новинама о ћирилици и латиници. Износе се, како је уосталом и ред у расправама, различити ставови. Ништа ново. Занимљив је пак покушај да се неистинама или лажима оправда немогућност употребе ћирилице – наводно због недостатка законских или подзаконских аката није могуће, на пример, послати телеграм на ћирилици. Раније су говорили да нема техничких могућности, односно да апликације не подржавају ћирилицу!?
Не волим да ми се, што би рекли моји мудри преци Срби, продаје рог за свећу и урадио сам једноставну пробу на свом рачунару. Отворио сам Гугл и написао на ћирилици Ненси Синатра и Хезелвуд. Гугл је за 0,35 секунди пронашао тражени податак, а ја сам онда мишом ставио стрелицу на песму „Самер вајн“ (Летње вино) и одслушао мени драгу песму објављену 1967. године. Ко не верује мени, нека проба сам. Може, претпостављам, да изабере и неку другу песму која му се свиђа. Толико о ћирилици, апликацијама, изговорима и техничким могућностима рачунара.

[restrict] ГОРАЖДЕВАЦ Прошло је петнаест година откако су у селу Гораждевцу убијени млади људи, деца која су се купала у реци Бистрици. Иван Јововић 19 година је имао, а Пантелија Дакић само 12. Убијени су само зато што су Срби. Ни због чега другог. Убили су их Шиптари који никад нису откривени. Уз њих двоје, из заседе с намером да и они буду убијени, рањени су: Драгана Србљак, девојчица од 13 година, дванаестогодишњи Марко Богићевић, Богдан Букумировић је закорачио у 14. годину, а најстарији међу њима Ђорђе Угреновић тек је напунио 20 година. Нико од евроунијатске каморе, данас је представља Могеринијева, уз од ишијаса оболелог Јункера, јуче је била Ештонова, а прекјуче неко трећи, није се потрудио да убице буду откривене. Уз разне Клинтоне, Кларкове, само су зло чинили и никад нису дозволили да се убице деце открију. Убити Србина чак и ако је дете није злочин. Натерати Србина да се одрекне језика и вере у назови „држави“ Хрватској није злочин. Жупник који то уради биће похваљен од римске двоглаве аждаје, а њихове папе (хоће ли неко од учених теолога јавно одговорити како је могуће да постоје двојица живих папа!?!) позиваће епископе Српске православне цркве на тобож хришћанске разговоре о екуменизму и заједништву. Не заваравајмо се, браћо Срби и сестре Српкиње. Неће се двоглава аждаја смирити док Србе не истреби и уништи све што носи придев српски. Зато се није добро заносити да ће се некаквим преговорима, попуштањима, компромисима, поделама и ко зна које ће се све речи у наредним данима наша власт изговарати, обезбедити некакав мир или безбедност за Србе. Наши непријатељи, двопапски Ватикан, НАТО убице уз традиционалне „наше савезнике из светских ратова“ пружили су руку, као и раније, свим српским непријатељима у држави Србији и ван ње. Морамо тога бити свесни.
Шта нам ваља чинити кад је стање наизглед црно да црње бити не може. Ништа није црно као што изгледа. Тог мишљења се прво морамо ослободити. Друго, јачајмо своју војску и ако треба, а треба, уведимо обавезно служење војног рока. Ако о томе могу да размишљају Шведска, Немачка и друге земље, можемо и ми. Треће, нека се у школама Србије учи родољубива поезија, нека се говори о српској традицији, јер ми, Срби, немамо разлога да се стидимо своје прошлости. Једноставно, крајње је време да Срби буду Срби и управљају својом државом Србијом.

ЧЕМУ ЖУРБА!? И последње али можда и најважније – чему журба око Косова и Метохије? Сад се власт сетила да обезбеди мирну будућност нама и нашој деци? Ко су ти који знају шта ће се у будућности десити? Евроунијатска камора? Римска курија? ММФ? Интерпол? Нек реше макар једну ствар: нека открију и саопште имена убица Пантелије и Ивана из Гораждевца! Не знају шта се десило пре 15 година, али зато знају шта ће бити у будућности? Мани га, Мито.
Мора данашња власт, и ми сами, водити рачуна шта је у светим књигама записано. Тамо пише: „Чувајте се лажних пророка, који вам долазе у оделу овчијем, а изнутра су вуци грабљиви“ (Матеј, 7,15). Морамо такође знати: „Само се из добровољног ропства човек не може ослободити. Из сваког другог у које је невољно упао, једног дана ће се ослободити.“ Свима на наук!
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску.

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *