Ненси Синатра и ћирилица

Ништа није црно као што изгледа. Тог мишљења се прво морамо ослободити. Друго, јачајмо своју војску и ако треба, а треба, уведимо обавезно служење војног рока. Ако о томе могу да размишљају Шведска, Немачка и друге земље, можемо и ми

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.
Занимљива се полемика води у новинама о ћирилици и латиници. Износе се, како је уосталом и ред у расправама, различити ставови. Ништа ново. Занимљив је пак покушај да се неистинама или лажима оправда немогућност употребе ћирилице – наводно због недостатка законских или подзаконских аката није могуће, на пример, послати телеграм на ћирилици. Раније су говорили да нема техничких могућности, односно да апликације не подржавају ћирилицу!?
Не волим да ми се, што би рекли моји мудри преци Срби, продаје рог за свећу и урадио сам једноставну пробу на свом рачунару. Отворио сам Гугл и написао на ћирилици Ненси Синатра и Хезелвуд. Гугл је за 0,35 секунди пронашао тражени податак, а ја сам онда мишом ставио стрелицу на песму „Самер вајн“ (Летње вино) и одслушао мени драгу песму објављену 1967. године. Ко не верује мени, нека проба сам. Може, претпостављам, да изабере и неку другу песму која му се свиђа. Толико о ћирилици, апликацијама, изговорима и техничким могућностима рачунара.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *