Истина о последњем православном монарху

На стогодишњицу страшног злочина после кога више ништа није било исто…

Докле год буде и најмање наде да се избегне проливање крви, сви моји напори биће уперени у том циљу. Ако и поред наше најискреније жеље у томе не успемо, Ваше величанство може бити уверено да Русија ни у ком случају неће остати равнодушна према судбини Србије!

(Из писма цара Николаја краљу Александру)

Прошле, 2017. године навршио се век од пада монархизма у Русији. Била је то прилика да се присетимо да је Фебруарска револуција била прва обојена револуција и да су и српска петооктобарска револуција, потом украјински Мајдан и Арапско пролеће представљали исто такво рушење легалне државне власти уз помоћ два фактора – једног страног, глобалистичког, прозападног и другог унутрашњег, најамничког. У Русији тога доба вођена је борба два начела, једног хришћанског, дубоко витешког, које служи „добру, части и достојанству Русије“, како се изразио цар Александар III на самртном одру, и другог, лукавог и лицемерног, антихришћанског, дубоко неправедног и нечасног које се огледало у програму идеолога рушења руског монархизма. И док су носиоци првог начела у Руској империји бранили отаџбину и стајали пред победом над германским окупаторима, носиоци другог начела, пета колона руске историје финансирана са Запада, организовала је тзв. Фебруарску револуцију.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

3 коментара

 1. Avatar
  zarije bulatović

  jeli to onaj koga su u Evropi zvali krvavi imperator, koga ni brat iz engleske nije hteo da primi u izbeglištvo.

  • Avatar

   Па ваљда то говори о брату… А што се тиче тога како су га звали црвени бандити, најбоље говори српска пословица – „Ко о чему, курва о поштењу„.

 2. Avatar

  Па то ваљда више говори о брату из Енглеске…
  Њега нико у Европи није звао крвавим императором, него су то црвени изроди склепали овницу по оној чувеној народној – ко о чему, курва о поштењу…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *