Почетна / ДРУШТВО ДАНАС / Честитка Милорада Грчића, в. д. директора „Електропривреде Србије“, поводом Дана рудара

Честитка Милорада Грчића, в. д. директора „Електропривреде Србије“, поводом Дана рудара

Предани рад рудара „Електропривреде Србије“ ослонац је стабилне производње угља и електричне енергије у Србији. Сваки пут рудари су доказали да одговорност, храброст и посвећеност послу побеђују сваки изазов. За тежак посао се каже да је рударски, али само рудари знају колико је труда, снаге, знања и пожртвованости потребно да би се успешно урадио тај посао, да би грађани и привреда Србије били енергетски сигурни, сваког дана у години, и дању и ноћу, по великим врућинама и хладноћама, киши и блату.

Свестан важности вашег посла желим да вам поручим да стручни, вредни и предани рудари имају сигурну будућност у ЕПС-у. Захваљујем вам у име „Електропривреде Србије“ и желим вам добро здравље и много успеха у раду уз рударски поздрав – срећно – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, честитајући Дан рудара.

Сваке године око 70 одсто електричне енергије произведе се из угља на површинским коповима ЕПС-ових огранака „Колубара“ и „Костолац“. Рудари ЕПС-а су за шест месеци 2018. године откопали око 16,6 милиона тона угља, што је за један одсто више од плана.      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *