УДАРНА ВЕСТ

На берзи у Њујорку, која је основана стотину година од како је Доситеј Обрадовић спевао Востани Сербије, они који се ограђују од сопствене традиције показали су како поштују туђу

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

МАШАЛА Ударна вест! Председник владе државе Србије је ударцем у меденицу затворио Њујоршку берзу, чиме је одато поштовање старом њујоршком обичају установљеном предалеке 1995. године. За неверу! Председник владе који јавно заговара ослобађање од прошлости и митске традиције Срба, јер српски обичаји отежавају пут Срба и државе Србије у светлу будућност, то јест у евроунијатску камору, поштује традицију!? Додуше туђу.
Нама предлажу да се одрекнемо сопствене мрачне прошлости, митова, обичаја, традиције, вере православне, писма и језика. Деру се на све стране да не гледамо у прошлост. Ако заборавимо сопствену паметарницу, има да нам цветају руже и да се ори песма Поји Миле волове на реци / на дешњаку меденица звечи. Добро, може и нека друга. Свако има право на избор. Под условом да није Србин.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *